Nieuwe Directeur-Bestuurder: Bibliotheek Hardenberg en Twenterand

Freddie Schuldink

Freddie Schuldink zal per 1 januari 2024 als nieuwe directeur-bestuurder aantreden bij de Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg en de Stichting Openbare Bibliotheek Twenterand. Freddie Schuldink volgt Eddy Evers op die binnenkort met pensioen gaat.

Freddie werkt op dit moment als beleidsadviseur bij de gemeente Hardenberg en heeft in verschillende functies ruime ervaring in het maatschappelijk domein en in het bijzonder in Kunst & Cultuur. In zijn werk bij de gemeente is hij nauw betrokken bij het werk van de bibliotheek.

De Raden van Toezicht van beide bibliotheekstichtingen zijn zeer ingenomen met de benoeming van Freddie Schuldink: “In Freddie zien wij een mensgerichte en strategisch goed ingevoerde directeur-bestuurder die de bibliotheek verder kan ontwikkelen als een laagdrempelige ontmoetingsplek en open huis van de samenleving.’

Freddie wil zich graag inzetten voor de bibliotheken in Hardenberg en Twenterand: ‘De bibliotheek heeft alle inwoners veel te bieden. Het is een organisatie waar je als inwoner makkelijk binnenstapt en iedereen van harte welkom is. Terecht dat de bibliotheek steeds meer aandacht krijgt en zich verder kan ontwikkelen. En daar zet ik me graag voor in!’

Over de Bibliotheek Hardenberg en Twenterand
De bibliotheken in de gemeente Hardenberg zijn onderverdeeld in 6 vaste bibliotheekvestigingen en 5 servicepunten. Er is dus altijd wel een bibliotheek in de buurt te vinden. Bij de bibliotheken kun je terecht voor boeken, tijdschriften, kranten, muziek, dvd’s, informatie en nog veel meer. Ook organiseren zij verschillende cursussen en activiteiten waarin je iets kunt leren of die zorgen voor ontspanning.

Bron: Bibliotheek Hardenberg en Twenterand (01-11-2023)