Nieuwe Directeur-Bestuurder: Amphion Cultuurbedrijf

Ariane Kop. Foto: Jos Kuklewski

Amphion Cultuurbedrijf heeft de aanstelling van haar nieuwe directeur-bestuurder aangekondigd. Met ingang van 1 januari 2024 zal Ariane Kop van start gaan bij het Doetinchemse cultuurbedrijf.

Zij brengt een schat aan ervaring mee naar Amphion, opgedaan tijdens haar succesvolle periode als directeur-bestuurder van DE KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein. Onder haar directeurschap is DE KOM uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de regio Nieuwegein, met een breed scala aan kunst- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

Ariane Kop voelt zich vereerd om de rol van Directeur-Bestuurder te bekleden bij Amphion Cultuurbedrijf en kijkt ernaar uit om te starten. “Amphion heeft een sterke reputatie en ik ben vastbesloten om deze organisatie die in de staart van de fusie zit, nog verder vorm te geven. Samen met het enthousiaste team en de vele culturele partners wil ik het gevarieerde cultuuraanbod nog dieper wortelen in de Achterhoek.”

Over Ariane Kop
Ariane Kop is geboren op 8 augustus 1968 in Voorburg. Ze is op dit moment woonachtig in Veenendaal. Ariane heeft veel ervaring in de cultuursector, o.a. opgedaan bij DE KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein. Meest recent was Ariane Kop Directeur-bestuurder DE KOM, stadstheater en kunstencentrum Nieuwegein. Tot 2012 was zij directeur en programmeur van de stichting Theater de Lampegiet Veenendaal, en daarvoor was zij werkzaam Hoofd bedrijfsvoering en directie-assistent bij Luxor Theater Rotterdam. Ook was zij directie-assistent bij het Jeugdtheater Hofplein Rotterdam.

Over Amphion Cultuurbedrijf
Het cultuurbedrijf biedt iedere inwoner van Doetinchem en omgeving de mogelijkheid mee te doen met cultuur. Als toeschouwer óf als actieve deelnemer. Als aanbieder óf als afnemer. Het cultuurbedrijf fungeert zo als centrum voor talentontwikkeling, culturele broedplaats en professioneel podium ineen. Hierin zoeken zij een brede samenwerking op met diverse regionale partijen waardoor cultuur een nog belangrijkere plek krijgt in de Achterhoek.

Bron: Amphion Cultuurbedrijf (13-09-2023)

In mei 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures