Nieuwe Curator: Jonge Harten

Foto:@Joep

Gregory Caers komt het team van Jonge Harten te Groningen versterken. Gregory krijgt de nieuwe titel curator, wat inhoudt dat hij mee gaat helpen om een veelzijdig, inspirerend en relevant programma samen te stellen voor het festival.

Het wordt een bijzondere samenwerking, want Gregory woont in Gent. En vanuit daar zal hij dan ook op zoek gaan naar voorstellingen en kunstenaars die een noodzakelijk verhaal te vertellen hebben in de complexe wereld waarin we vandaag de dag leven. “Ik zie het als mijn taak om te ontmoeten, te verbinden en ruimte te creëren voor diverse meningen, persoonlijkheden en creaties binnen de meest veelzijdige discipline uit het kunstenveld: de podiumkunsten”.

Naast het team van Jonge Harten versterken houdt Gregory zich bezig als theatermaker in binnen- en buitenland, waar hij fysieke voorstellingen ontwikkelt voor een jong publiek. Een wereld waar dans en theater erg dicht bij elkaar liggen, en waar de gesproken taal ondergeschikt is aan de taal van het lichaam. “Ik geloof dat kunst de wereld kan redden. Dat iedereen die op een goeie manier in aanraking komt met kunst, zich als mens verrijkt. Zijn blik vergroot en kritischer en mondiger in deze wereld kan wandelen.”

“Bij Jonge Harten hoop ik mee te kunnen bouwen aan een brug tussen de ideeën en dromen van (jonge) mensen, kunst in het algemeen en de veeleisende wereld die daarbuiten op ons allen ligt te wachten.”

Bron: Jonge Harten (19-03-2021)