Nieuwe Coördinator Vrijwilligers en Medewerker Bibliotheek: Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU)

Ruth Werkhoven

Ruth Werkhoven is sinds januari 2023 werkzaam bij het RAZU in Wijk bij Duurstede als coördinator van de vrijwilligers en beheerder van de bibliotheek.

Na een studie Literatuurwetenschap kwam Ruth zo’n tien jaar geleden terecht in het informatiebeheer. In dat vakgebied heeft zij bij verschillende overheden gewerkt. Het afgelopen jaar was dat bij de gemeente Wijk bij Duurstede, als coördinator informatiebeheer. Zo kwam zij in contact met het RAZU.

Het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU) fungeert als het geheugen van de gemeenten Bunnik, Houten, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden en Wijk bij Duurstede. Het is een kleine maar volwaardige archiefdienst met wettelijke taken op het gebied van beheer, beschikbaarstelling en toezicht. Daarnaast heeft het RAZU een faciliterende taak als kennis- en informatiecentrum op het gebied van de lokale en regionale geschiedenis. Het heeft een grote collectie die een betrouwbaar en representatief beeld geeft van de geschiedenis van de regio en het handelen van de aangesloten overheidsorganen.

“Naast dat de functie van coördinator mij goed ligt en ik veel zin heb om me in te gaan zetten voor de vrijwilligers, mag ik me hier bezig gaan houden met mijn grote passie: verhalen. Zowel in de vorm van het beheren van de bibliotheek als in algemenere zin. In het archief liggen ontelbare verhalen te wachten om ontdekt, beschreven en doorverteld te worden en ik vind het een grote eer om daar een steentje aan bij te mogen dragen.”

Bron: RAZU (07-02-2023)