Nieuwe Conservator: Cuypershuis

Nadine Gouders. Foto: Joris Hilterman

Sinds 1 februari heeft het Cuypershuis in Roermond een nieuwe conservator: de in Roermond geboren en getogen Nadine Gouders. Gouders werkte eerder bij het Centraal Museum en het Bonnefanten.

De kersverse conservator is enthousiast over haar nieuwe functie. “Het is een spannende tijd om het team van het Cuypershuis te komen versterken, zeker omdat het museum in transitie is. Voor de zomer zal de raad namelijk beslissen over de nieuwe toekomstvisie van het Cuypershuis.” Gouders kijkt ernaar uit om het gedachtegoed van Cuypers te verbinden met hedendaagse vormgeving en architectuur en aansluiting te vinden bij maatschappelijke ontwikkelingen. “Het is belangrijk om met een toegankelijke én kwalitatieve programmering te zorgen dat een divers publiek zich thuis voelt in het Cuypershuis, zo kunnen we meer mensen bereiken en betrekken bij ons programma.” aldus Gouders.

Gouders maakte de overstap vanuit het Bonnefanten in Maastricht, waar zij verschillende functies bekleedde. Daarvoor was ze werkzaam als conservator in opleiding bij het Centraal Museum in Utrecht, waar ze zich specialiseerde in vormgeving. Ook werkte ze enkele jaren als studiocoördinator voor een activistische kunstenaar en produceerde ze presentaties en installaties in binnen- en buitenland. “Dit voelt als een mooie vervolgstap en ik verheug me om een brug te slaan tussen inwoners van Roermond en de vormgevingspraktijk.”

Bron: Cuypershuis (09-03-2023)

In september en oktober 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures