Nieuwe Co-Directeur: het resort

Per 1 september 2023 is Daphne Verberg gestart als co-directeur van het resort. Daphne heeft veel kennis en ervaring in het cureren en produceren van complexe (site-specific) projecten, zoals Rijksbouwmeester x Nest in het DICTU-gebouw (dienst ICT-uitvoering) in Den Haag. Ze zal zich gaan focussen op community en professionalisering.

Daphne Verberg en Ellen de Haan trekken vanaf september samen op als het co-directeurs. Daphne volgt Karina Bakx op die samen met Ellen het resort oprichtte in 2018.

Daphne: “Het is voor mij een droom om leiding te geven aan een organisatie die zowel kunstenaars als kunstpubliek bedient en verbindt. Door het organiseren van residenties slaagt het resort er in om kunstenaars en medemogelijkmakers in staat te stellen om ambitieuze en verassende projecten te realiseren op uiteenlopende locaties. Ik kijk ernaar uit om hier mede richting aan te geven. Het versterken van de positie van (startende) kunstenaars en werkenden in de kunstwereld zie ik als een taak voor de gehele sector en het lijkt mij een mooie opdracht om hier bij het resort mee aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit om samen met Ellen na te denken over de vervolgstappen voor een organisatie die volop in ontwikkeling is.”

Daphne Verberg (1993) is opgeleid als kunsteducator aan ArtEZ en heeft een Master Art History: Curatorial Studies behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. De afgelopen 5 jaar produceerde zij het veelzijdige programma van Nest in Den Haag. Daarnaast heeft zij voor verschillende organisaties en instellingen gewerkt, waaronder het Fries Museum, het Mondriaan Fonds, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en CBK Groningen (nu Kunstpunt). Verberg woont in Den Haag en werkt als freelance curator en producent.

Over het resort
Het resort biedt een reeks afleveringen. Het voortdurende verhaal van kunst met voorspoed, mislukkingen, gratis champagne, verfrissende landschappen en knappe kunstenaars. het resort organiseert residenties voor hedendaagse kunstenaars op bijzondere locaties. Deze seizoensafleveringen bieden een toevluchtsoord voor de dagelijkse kunstpraktijk en bieden ruimte en tijd om samenwerking en lastige projecten aan te gaan. Door gunstige en ongunstige omstandigheden te testen, probeert het resort in een reeks locatiespecifieke shows uit te zoeken hoe kunst zich in bepaalde contexten kan handhaven. het resort is in 2018 opgericht door Karina Bakx & Ellen de Haan.

Bron: het resort (01-09-2023)

In mei en juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures