Nieuwe Bestuursvoorzitter: Oranjewoud Festival

Foto: Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival beleefde een turbulente, maar geslaagde editie waarin de flexibiliteit en de veerkracht van de organisatie door alle coronamaatregelen en de extreme weersomstandigheden danig op de proef zijn gesteld. De organisatie bereidt zich dan ook vol vertrouwen voor op de 10e editie met de nieuwe bestuursvoorzitter Ira Judkovskaja.

Judkovskaja is per direct toegetreden en volgt Tjeerd van Bekkum op die het voorzitterschap heeft neergelegd vanwege zijn aanstelling als zakelijk leider van CityProms.

Judkovskaja: ‘Oranjewoud Festival is een mooi en ambitieus festival op het gebied van klassieke muziek. Vooral de bijzondere aandacht voor locatiespecifieke muziek volg ik met warme belangstelling, zeker ook vanuit mijn ervaring als regisseur van locatietheater. Dit festival is een muzikale parel van Friesland die steeds meer mensen ook buiten de regio aantrekt. De betrokkenheid van alle mensen bij diverse overheden, sponsoren en vele fondsen maar zeker ook van het loyale publiek is groot, ook die van mij. Fijn dat ik daar nu als bestuurder verder vorm aan mag gaan geven. Ik verheug me op de lustrumeditie in juni 2022’.

De organisatie is blij met de nieuwe voorzitter. Artistiek directeur Yoram Ish-Hurwitz: ‘Ira was al eerder betrokken bij Oranjewoud Festival als artistiek adviseur. Als bezoeker kent zij het festival ook van dichtbij. Met haar liefde voor klassieke muziek, haar creatieve denkkracht en ervaring als artistiek directeur van Tryater is zij de juiste persoon om met de rest van het bestuur en de directie de koers van het festival mede te bepalen.’

Bron: Oranjewoud Festival (23-09-2021)