Nieuwe Artistiek Leider: VHDG

Koen Bartijn

Met ingang van juni 2022 gaat Koen Bartijn de functie van artistiek leider bij Kunstinitiatief VHDG in Leeuwarden bekleden. In deze rol zal Bartijn de programmalijn van VHDG uitzetten en deze bewaken. Ook gaat Bartijn hiermee de uitdaging aan om hedendaagse kunst zichtbaarder te maken in Friesland.

Naast de nieuwe functie bij Kunstinitiatief VHDG is Koen Bartijn ook co-directeur bij Platform Beeldende Kunst, een vereniging die onderzoek doet naar de rol van kunst in de samenleving en actie voert voor een beter kunstbeleid. Ook is hij artistiek leider en de initiatiefnemer van Antidote. Dat is een internationaal netwerk van kunstenaars, performers, denkers en andere creatievelingen die samen toewerken naar een solidaire en gemeenschappelijke kunstpraktijk.

Het kunstinitiatief was opzoek naar een nieuw artistiek leider na het vertrek van Agnes Winter in december 2021. Vanaf dat moment hebben Sanne Morssink (artistiek leider a.i.) en Hillebrand Rijpma (zakelijk leider) de directietaken overgenomen. Sanne Morssink zal de artieste leiding bij VHDG nog uitvoeren totdat ze de rol aan Koen Bartijn overdraagt.

Bron: VHDG (08-03-2022)

In januari en februari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures