Nieuwe Artistiek Directeur: Zuiderparktheater

Met ingang van 10 november 2019 is Beer Boneschansker als artistiek directeur begonnen bij het Zuiderparktheater, het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark. Boneschansker volgt Marijke Reuvers op, die sinds 2015 betrokken was bij de heropening van het theater en de groei naar 20.000 bezoekers in 2019.

Boneschansker heeft ruime ervaring in de culturele sector in Nederland. Begonnen als clown in een circus en op straat vervolgde Boneschansker zijn carrière als regisseur en schrijver van toneelstukken. Na het afronden van de filmacademie maakte hij een korte dramafilm en stond jaren op verschillende filmsets. Tevens gaf hij les als docent theater, film, en televisiemaken en scheef hij meerdere boeken.

Recentelijk werkte Boneschansker als artistieke leider bij 5D. Daar maakte hij theater met mensen met een beperking, wat leidde tot een eigen festival op de NDSM werf in Amsterdam. Bij 5D begeleidde hij tientallen jongeren met een handicap in het maken van een theaterfestival en adviseerden alle grote cultuurfestivals over toegankelijkheid. Afgelopen halfjaar was Boneschansker interim directie van Corrosia theater in Almere.

Lees meer: Persbericht Zuiderparktheater (15-11-2019)

In oktober 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures