Nieuwe Artistiek directeur: KMSKA

Carmen Willems, Jacqueline Grandjean en Luk Lemmens Foto: Fille Roelants

Op 1 oktober 2021 start de Nederlandse Jacqueline Grandjean als de nieuwe artistiek directeur bij het KMSKA in Antwerpen. Ze zal samen met Carmen Willems, algemeen directeur, het museum naar de heropening loodsen.

Na negen jaar stapt Jacqueline Grandjean over van de Oude Kerk in Amsterdam naar het vernieuwde KMSKA (Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen). Haar missie? Oude en moderne kunst verweven tot een inspirerend programma in een tot de verbeelding sprekend gebouw.

Participatie, meerstemmigheid en inclusiviteit
De voorbije periode zette Jacqueline Grandjean de Amsterdamse kunstinstelling Oude Kerk internationaal op de kaart. Eerder verdiende ze haar strepen als directeur/curator in Huize Frankendael en was ze curator in het Amsterdams Historisch Museum. Ze studeerde kunst- en filmgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Hofstra University in New York. Een bijkomende opleiding volgde ze aan The Getty Museum Leadership Institute in Los Angeles.

Grandjean is een creatieve, verbindende en internationaal georiënteerde museumleider met een ruime ervaring als curator, en met het succesvol positioneren van een museum.

Opvallend in haar cv is de aandacht voor en ervaring met participatie, meerstemmigheid en inclusiviteit. Hier wil het KMSKA bij heropening volop op inzetten.

Bron: KMSKA (11-05-2021)

In december 2020 en januari 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures