Nieuwe Artistiek Directeur en Zakelijk Leider: Henny Jurriëns Studio

Evan Schwarz en Neeltje Holland

Evan Schwarz is aangesteld als de nieuwe Artistiek Directeur van Henny Jurriëns Studio in Amsterdam, en Neeltje Holland als de nieuwe Zakelijke Leider.

Zoals eerder dit jaar aangekondigd, zullen oprichters Gary Feingold en Ineke Drabbe hun respectievelijke posities verlaten na 28 jaar, waarin zij zich hebben toeglegd op het bouwen van een thuis voor freelance dansers in Amsterdam. De tijd is gekomen voor een nieuwe generatie leiderschap om de Henny Jurriëns Studio de toekomst in te leiden.

Evan Schwarz, geboren in Los Angeles en opgeleid aan de The Juilliard School in New York, brengt als nieuwe artistiek directeur een schat aan passie en dans ervaring met zich mee. Hij was actief als danser bij verschillende gezelschappen, voornamelijk als freelancer, en geeft als docent in zowel ballet als hedendaagse dans les bij gerenommeerde gezelschappen, academies en professionele trainingsinstituten in heel Europa. Vanwege zijn ervaring en nauwe banden met de (inter)nationale dans community, heeft hij een uitstekend zicht op de vereisten en uitdagingen voor dansers in het dynamische danslandschap van vandaag.

Evan Schwarz is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Ik voel me vereerd dat de verantwoordelijkheid om de artistieke richting van de Henny Jurriëns Studio vorm te geven aan mij is toevertrouwd. De studio is een thuis voor zoveel dansprofessionals, waaronder ikzelf, en ik ben vastbesloten om die erfenis voort te zetten en tegelijkertijd een inclusieve en koesterende omgeving te creëren die dansers in staat stelt om te gedijen in hun carrière.”

Naast Evan’s benoeming kondigt de Henny Jurriëns Studio ook de aanstelling van Neeltje Holland als de nieuwe zakelijk leider aan. Neeltje’s expertise en innovatieve benadering van culturele organisatieontwikkeling zullen een cruciale rol spelen bij de plannen om de studio naar nieuwe hoogtes te brengen. Haar sterke zakelijke leiderschap en strategische visie zullen de studio in staat stellen om het bereik te vergroten en de artistieke groei van de dansgemeenschap verder te ondersteunen.

Over de benoeming van haar rol vertelt Neeltje: “Het is een eer om als zakelijk leider het werk van Gary Feingold en Ineke Drabbe voort te mogen zetten. De Henny Jurriëns Studio is een ontmoetingsplek voor (freelance) dansers en levert een belangrijke en noodzakelijk bijdrage in hun training en ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om met iedereen in de organisatie en het veld samen te gaan werken en verder te bouwen aan het dansnetwerk wat HJS is. Ik zie veel potentieel om de organisatie verder (door) te ontwikkelen en te bestendigen zodat de studio ook in de toekomst de plek blijft waar dansers zich zowel artistiek als professioneel kunnen ontplooien.”

Vanaf september begint er een overgangsperiode van 4 maanden waarin zowel Evan als Neeltje in hun nieuwe functies beginnen onder leiding van algemeen directeur Gary Feingold, die eind 2023 vertrekt. Ineke Drabbe, hoofd programmering, vertrekt na de 28e Anniversary Intensive in oktober.

Over Henny Jurriëns Studio
De Henny Jurriëns Studio is een internationaal toonaangevend trainingscentrum voor dansprofessionals ten dienste van de danscommunity. Waar freelance dansers kunnen trainen, hun vaardigheden kunnen onderhouden, hun professionaliteit verder kunnen versterken en waar zij kunnen netwerken. De studio biedt het gehele jaar een scala aan trainingsmogelijkheden, workshops en lessen onder begeleiding van ervaren docenten en choreografen uit de hele wereld.

Bron: Henny Jurriëns Studio (30-08-2023)

In mei en juni 2023 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures