Nieuwe Artistiek Coördinator: De Vishal

Per 1 januari 2021 neemt Renée Borgonjen de functie van artistiek coördinator over van Margreet Bouman, die deze functie ruim tweeënhalf jaar voor De Vishal heeft vervuld. Renée studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, gaf onder meer colleges en lezingen, publiceerde talloze teksten en trad op als curator op diverse plaatsen in het land, waaronder Haarlem.

Renée is geen onbekende van De Vishal. Zo maakte ze er in 2004 de tentoonstelling ‘De ruimte voorbij’, met Marinus Fuit, Emo Verkerk, Attila Csörgő, Guy Mees, Tom Frantzen en Krijn de Koning. In 2009 maakte ze deel uit van de ballotagecommissie en in 2012 schreef ze Collages, een publicatie naar aanleiding van de eerste Vishal Kunstprijs. Ze is bekend met het werk van de meeste leden van De Vishal.

In Haarlem heeft ze veel exposities gerealiseerd voor het ABC Architectuurcentrum, live interviews gedaan bij Athenaeum Boekhandel en in de Toneelschuur en maakte ze een installatie voor Teylers Museum om nieuwe vrienden te werven. Haar meest recente Haarlemse project in het kader van 75 jaar vrijheid is de tentoonstelling UITZICHT, die in verband met de coronamaatregelen is uitgesteld en vanaf mei 2021 te zien zal zijn in het Provinciehuis op de Dreef.

Renée is van plan om in samenwerking met de leden interessante en aansprekende exposities te maken in de Vishal. Ook wil ze nieuwe mogelijkheden onderzoeken voor interessante constellaties en samenwerkingsverbanden, die de specifieke kwaliteiten van de leden en de plek(ken) voelbaar maken.

Bron: Persbericht De Vishal (06-10-2020)

In juli en augustus 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures