Nieuwe Algemeen Directeur: Theater Utrecht

Anne Marie Hoogland (1967) is per 15 oktober a.s. de nieuwe algemeen directeur / bestuurder van Theater Utrecht. Tot voor kort was Hoogland zakelijk leider Opera bij de Nationale Opera & Ballet. Daarvoor was zij onder andere algemeen directeur van de stichting NDSM-werf en Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Westerpark.

Voor de start van het volgende kunstenplan draagt Jacques van Veen, algemeen directeur/bestuurder sinds de doorstart van Theater Utrecht zeven jaar geleden, zijn rol over aan Hoogland. Samen met artistiek directeur Thibaud Delpeut is een stevige basis gelegd voor de ambitieuze plannen van dit uitgesproken gezelschap.

Thibaud Delpeut: “Ik kijk ernaar uit om volgende stappen met Anne Marie Hoogland te gaan zetten. Ik zie in haar een moderne bestuurder met een open blik. Samen zullen we nieuwe technologie, nieuwe vormen en nieuwe modellen voor theater gaan onderzoeken.”

We hebben met Anne Marie een bevlogen directeur gevonden met een sterke culturele, zakelijke, bestuurlijke en financiële achtergrond. Samen met Thibaud en het Theater Utrecht team gaat zij de nieuwe artistieke plannen voor 2021-2024 verder gestalte geven. In het beleidsplan staan technologische innovatie in het theater, interdisciplinaire processen en het bereiken van een divers en jong publiek voorop. We zetten in op een herijking van de relatie tussen voorstelling, gezelschap, makers en publiek. Co-creatie is daarbij het uitgangspunt, gedeeld eigenaarschap het doel, inclusiviteit de grondhouding.

Steven de Waal, voorzitter Raad van Toezicht Theater Utrecht: “We zijn verheugd dat we Anne Marie Hoogland kunnen benoemen voor deze spannende nieuwe fase met veel artistieke en bedrijfsmatige ambities en uitdagingen.”

Anne Marie Hoogland: “De vernieuwing die Theater Utrecht wil aangaan met geëngageerd werk in co-creatie en technologische innovatie heeft voor mij een grote aantrekkingskracht.”

Anne Marie zal per 15 oktober bereikbaar zijn via annemarie@theaterutrecht.nl en 030-2737305. Jacques van Veen blijft tot 1 november bij Theater Utrecht en neemt dan afscheid.

Lees meer: Persbericht Theater Utrecht (28-09-2020)

In juni en juli 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures