Nieuwe Algemeen Directeur: Noord Nederlands Orkest

Foto: NNO

Per 1 januari 2022 wordt Liesbeth Kok de nieuwe algemeen directeur van het Noord Nederlands Orkest te Groningen. Liesbeth is momenteel directeur-bestuurder van Slagwerk Den Haag en was hiervoor als zakelijk directeur betrokken bij o.a. Cello Biënnale Amsterdam, Nederlandse StrijkKwartet Academie en Asia Pacific Music Festival (Wellington/Nieuw-Zeeland).

Naast haar Master in Law aan de Universiteit Leiden is zij afgestudeerd musicus (viool/altviool) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als violiste was ze werkzaam bij o.a. Orquestra Nacional do Porto, Radio Philharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Dunedin Sinfonia. Liesbeth groeide op in Oost-Groningen en voltooide haar middelbare schoolopleiding in Winschoten. Met de functie bij het NNO keert Liesbeth terug naar het Noorden.

‘Door haar kennis van klassieke muziek, het leven van een musicus, bekendheid met symfonieorkesten en haar kennis en ervaring op het gebied van management is Liesbeth Kok een goede directeur voor het NNO. Ook haar zakelijke ervaring bij twee ensembles en de samenwerkingen die zij daarmee heeft gezocht met andere gezelschappen in de cultuursector zal haar bij het NNO goed van pas komen. Wij zijn blij dat we zo’n muzikaal ervaren directeur hebben gevonden die gevoel heeft voor de noordelijke regio,’ aldus Jannewietske de Vries, voorzitter Raad van Toezicht NNO.

Eind oktober heeft Ingeborg Walinga afscheid genomen van het NNO om haar nieuwe functie van Dean bij het Prins Claus Conservatorium en het Kenniscentrum Kunst & Samenleving in Groningen te vervullen.

Bron: NNO (25-10-2021)

In september 2021 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures