Nieuwe Algemeen Directeur: Live@BIRD

Nina Draaijers (l) en Kelly Leeuwis (r)

Kelly Leeuwis (34) is vanaf heden de algemeen directeur van Live@BIRD, de stichting die verantwoordelijk is voor het muziekprogramma in jazzpodium BIRD in Rotterdam. Ook is Live@BIRD organisator van een tiental grotere concerten op andere locaties in de stad, in samenwerking met LantarenVenster, Rotown en Motel Mozaïque. Leeuwis volgt Nina Draaijers op, die per 1 september uit dienst is getreden.

Voor Kelly is het een lang gekoesterde droom die uitkomt nu zij is aangetreden als directeur bij het jazzpodium: “Al sinds ik in Rotterdam woon, kom ik graag in BIRD voor concerten en clubavonden. De sfeer is goed en de mensen die er komen en werken zijn leuk. Geweldig dat ik me nu mag inzetten voor dit bijzondere podium.”

Kelly studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en was altijd al bezig met muziek. Ze werkte in haar studententijd voor 3voor12/Utrecht en leerde verschillende aspecten van de sector kennen. Daarna werkte zij als marketeer voor onder andere het Centraal Museum in Utrecht, Theater Rotterdam en Motel Mozaïque. Bij die laatste is ze doorgegroeid tot de positie van zakelijk directeur en was zij verantwoordelijk voor een prominentere sociale en duurzame programmalijn, wat onder andere tot uiting kwam in MOMO Fabrique 2020, het eerste plasticvrije festival van Nederland en de Young Talents Club.

Afscheid Nina Draaijers
Kelly stapt nu in de voetsporen van Nina Draaijers, die al sinds de start werkzaam is bij Live@BIRD. “Ik ben tien jaar geleden begonnen als stagiaire en ben doorgegroeid naar zakelijk directeur. BIRD gaf me de ruimte om me te kunnen ontwikkelen en te leren van het team, bestuur en de samenwerking met BIRD Rotterdam B.V. Met veel trots en plezier kijk ik terug op mijn tijd bij BIRD”, aldus Nina.

De nieuwe algemeen directeur heeft grote plannen met Live@BIRD en wil met de stichting nog meer in de haarvaten van de havenstad komen. “BIRD heeft zich in de afgelopen elf jaar bewezen als podium met een veelzijdig, actueel (inter)nationaal muziekprogramma, zowel binnen BIRD als in de rest van de stad. Dat geeft de stichting nu ruimte om door te bouwen, nieuwe verbindingen te leggen en bestaande verbindingen te verdiepen”, aldus Leeuwis. “De stad biedt nog veel kansen om meer internationale en lokale hiphop en jazz based muziek ruimte te geven, en ook cross-overs te maken naar andere disciplines. Ook spelen er veel topics in de stad die we in onze programmalijnen een prominentere rol kunnen geven. Ik kijk ernaar uit om hiermee samen met het team en partners aan de slag te gaan.”

Over Live@BIRD
Live@BIRD is in 2009 gestart als podium voor jazz, hiphop en aanverwante genres, omdat de initiatiefnemers zich niet gerepresenteerd voelden door de culturele instellingen in de stad. Het streven naar inclusiviteit en diversiteit in het Rotterdamse culturele aanbod zit in het DNA van het podium. Live@BIRD neemt een unieke positie in in het uitgaansspectrum van Rotterdam en is verantwoordelijk voor de volledige live-programmering van BIRD met een jonge, actuele en talentvolle programmering vol jazz, funk, soul, hiphop, elektronica en pop. Ook organiseert Live@BIRD i.s.m. LantarenVenster, Rotown en Motel Mozaïque jaarlijks een tiental grotere concerten in verschillende zalen in Rotterdam, waaronder in Theater Rotterdam, Annabel en Maassilo. Het resultaat is een muziekprogrammering ‘nieuwe stijl’ die volledig past in de muziekbeleving van een nieuwe en jonge generatie muziekliefhebbers.

Bron: Live@BIRD (07-09-2022)

In juni 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures