Nieuwe Algemeen Directeur: Keukenhof

Sandra Bechtholt

Per 1 oktober 2023 is Sandra Bechtholt benoemd als algemeen directeur van Keukenhof. Sandra was hiervoor werkzaam als directeur van museum Huis van het boek in Den Haag.

Sandra Bechtholt werkt sinds 2003 in diverse marketing- en communicatiefuncties in de erfgoedsector. Zij startte haar carrière bij het Rembrandthuis en ging daarna aan de slag bij het Spoorwegmuseum in Utrecht als hoofd Marketing en Communicatie. Bij het Huis van het boek was zij verantwoordelijk voor de herpositionering van het museum, het vernieuwde tentoonstellingsbeleid en de herinrichting van de interne organisatie.

Sinds 2021 is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Daarnaast is ze adviseur bij het Programma Kunstpodia 2022 & 2023 van het Mondriaanfonds en is ze voorzitter van de Stichting Museumnacht Den Haag.

Sandra Bechtholt gaat samen met de directeur bedrijfsvoering de directie van Keukenhof vormen. Sandra wordt benoemd tot algemeen directeur. De werving van de tweede directeur is recent gestart.

Sandra Bechtholt over haar benoeming: “Bezoekers uit de hele wereld worden overweldigd door de bloemenpracht in het park. De tulp spreekt tot de verbeelding van velen en zeker tot die van mij. Er is in Keukenhof ruimte voor een spectaculaire storytelling, er gebeurt hier iets verrassends. Het veelzijdige landgoed, het prachtige kasteel, een wereldberoemd bloemenpark en een gemotiveerde organisatie vormen de stevige fundamenten. Het is een eer en een uitdaging om hier samen met de mensen binnen en buiten Keukenhof een vervolg aan te geven!”

Over Keukenhof
Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

Het in 1949 opgerichte park is 32 hectare groot. Het is Nederland’s grootste attractie met sinds 2014 – met uitzondering van de coronajaren 2020 en 2021 – een bezoekersaantal van meer dan een miljoen per jaar, waarvan meer dan 75% uit het buitenland komt.

Bron: Keukenhof (22-09-2023)