Nieuwe Algemeen Directeur: ISH Dance Collective

Per 1 februari is Jerry Remkes (1971) de nieuwe directeur van ISH Dance Collective, het Amsterdamse danscollectief onder artistieke leiding van Marco Gerris.

Remkes vertrok in 2012 naar Australië voor een rol als programmeur dans en theater bij Arts Centre Melbourne en is sinds 2018 zakelijk leider van het Australian Art Orchestra. Voor zijn vertrek was hij zakelijk leider bij het gezelschap van choreografe Anouk van Dijk. Remkes heeft als directeur de opdracht om samen met Gerris de plannen voor 2021-2024 te verwezenlijken die recent zijn gehonoreerd door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

ISH Dance Collective maakt vanaf 2021 deel uit van de culturele basisinfrastructuur in Amsterdam en gaat de verbindende rol van het gezelschap in de stad sterk uitbreiden. Daarnaast zal het gezelschap zich richten op de succesvolle samenwerkingen in de grote zaal alsmede op het versterken van het internationale profiel van ISH Dance Collective. Remkes: ​“ISH Dance Collective is eigenwijs, vooruitstrevend en ambitieus. Ik zie het gezelschap als een belangrijke katalysator voor het ontmantelen van traditionele ideeën over genres, kunstvormen, culturen en afkomst. ISH brengt mensen van allerlei verschillende achtergronden samen en laat zien dat de wereld kan zijn wat wij er zelf van willen maken. Dat is een belangrijke boodschap voor ons allemaal, maar in het bijzonder voor de jonge generaties die het Nederland van de toekomst gaan vormgeven. Ik kijk er naar uit om als directeur een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ISH Dance Collective.”

Bron: ISH Dance Collective (24-12-2020)

In september – november 2020 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures