Nieuwe Algemeen Directeur / Bestuurder: Theater De Krakeling

Sophie Lambo. Beeld: Sofie Simao

Sophie Lambo wordt vanaf 1 augustus 2023 de nieuwe algemeen directeur van Theater De KrakelingZij volgt daarmee Kees Blijleven op, die afgelopen april afscheid heeft genomen als artistiek directeur/bestuurder. Sophie Lambo heeft een lange staat van dienst in de podiumkunsten. Na haar studie Theaterwetenschappen (UvA) was ze van 1994 tot 2002 als hoofd programmering verbonden aan het Amsterdamse theater de Meervaart. Aansluitend was ze als zakelijk leider / zakelijk directeur werkzaam bij gezelschappen als Conny Janssen Danst, Dansgroep Krisztina de Châtel en Ward/waRD – Ann Van den Broek. Meest recent was ze van 2018 tot juni 2023 zakelijk directeur van BIS-gezelschap Het Zuidelijk Toneel. Ook bekleedt ze bestuurlijke functies bij culturele initiatieven als Mobile Arts/Parade, Young Gangsters, Queer Arts Festival Amsterdam en Platform Aanvang.

Sophie Lambo: “Ik ben ontzettend blij om bij Theater De Krakeling aan de slag te gaan. Het is voor mij altijd van wezenlijk belang geweest om aandacht te vragen en te krijgen voor de ontwikkeling en de borging van jeugdtheater in den brede. Iedere mooie, spannende of bijzondere ervaring in theater draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling als weldenkend mens. Juist als je jong bent, kunnen dat soort ervaringen zelfs levensveranderend zijn. Dat is waar De Krakeling voor staat: een open toegankelijke plek voor iedereen, waar plaats is voor plezier en lucht, en waar je de tijd krijgt om jezelf te leren kennen. Ruimte geven aan nieuwe makers en actief inspelen op de rap veranderende samenleving zijn voor mij belangrijke uitgangspunten voor het beleid de komende tijd. Met een bevlogen team van specialistische medewerkers bij De Krakeling, wat mij betreft hét boegbeeld van theater voor jeugd en jongeren in Amsterdam en Nederland, treed ik met heel veel enthousiasme de toekomst tegemoet.”

Nanda Hagedoorn, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn verheugd dat Sophie Lambo vanaf 1 augustus Theater De Krakeling komt versterken. Met Sophie Lambo verbinden wij een ervaren directeur/bestuurder uit de theaterwereld aan onze organisatie. Zij zal met de Raad van Toezicht en de medewerkers de komende jaren inzetten op financiële en organisatorische stabiliteit én de artistieke toekomst van De Krakeling vormgeven in voorbereiding op de nieuwe Kunstenplanperiode.”

Bron: Theater de Krakeling (28-06-2023)