Nieuwe Algemeen Directeur/Bestuurder: Parkstad Limburg Theaters

Janine Dijkmeijer

Janine Dijkmeijer wordt de nieuwe Algemeen Directeur/ Bestuurder van Parkstad Limburg Theaters (PLT). Ze volgt daarmee Bas Schoonderwoerd op, die na ruim 28 jaar zijn functie neerlegt. Vanaf 1 januari 2023 vormt ze het directieteam met Rocco Malherbe, sinds 2019 Directeur Bedrijfsvoering. Het is voor haar ”een enorme eer om te mogen werken met het fantastische team van PLT”.

Janine keert met deze stap terug naar de Nederlandse culturele sector. Tot juli 2022 was ze executive director van de The New Zealand Dance Company in Auckland. Gedurende deze ‘pandemie’ jaren, richtte ze haar aandacht op digitale transformatie. Ze woonde 12 maanden in Nieuw-Zeeland en de andere 12 maanden begeleidde ze het gezelschap digitaal vanuit Nederland.

Haar hybride leiderschap leverde een sterkere organisatie op. In Nederland is ze vooral bekend door haar betekenisvolle werk bij het Nederlands Dans Theater, waar ze tot 2019 Algemeen Directeur was. Daarvoor was ze zakelijk leider van Het Nationale Ballet. Ze is tevens oprichter van Cinedans, dansfilmfestival en medeoprichter van Nicole Beutler Projects.

Voorzitter Stijn Huijts van de Raad van Commissarissen van PLT is enthousiast over de benoeming: “Janine Dijkmeijer heeft een indrukwekkende staat van dienst in de podiumkunsten. Wij zien in haar een bevlogen artistiek leider en een vooruitstrevende cultureel ondernemer, die samen met het PLT team kan zorgen voor de verdere regionale, nationale en internationale ontwikkeling en positionering van onze theaters.”

Voor de nieuwe Algemeen Directeur is “het een enorme eer om te mogen werken met het fantastische team en organisatie van PLT. De internationale uitstraling van de theaters en alles wat daarbinnen en omheen gebeurt is een natuurlijke inspiratiebron voor Limburg, Nederland en daarbuiten. Bas Schoonderwoerd is voor mij een grote inspiratie en ik ben verheugd in zijn voetsporen te mogen treden.”

Bron: Parkstad Limburg Theaters (PLT) (22-10-2022)

In juli en augustus 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures