Nieuwe Algemeen Directeur: Amare

Leontien Wiering

Leontien Wiering is per direct benoemd tot algemeen directeur van Amare, Den Haag. Zij volgt Jan Zoet op, die deze functie sinds 2020 vervulde. Wiering is sinds 2019 werkzaam bij Amare als directeur bedrijfsvoering. Sinds Jan Zoet in juni 2023 zijn functie door persoonlijke omstandigheden moest neerleggen, heeft zij zijn functie waargenomen.

Eerder was Leontien Wiering directeur van de Nederlandse Dansdagen, de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en Klooster Woerden. Zij begon haar loopbaan in Den Haag bij Korzo theater en productiehuis voor
dans.

Hans Biesheuvel, voorzitter van de raad van toezicht van Amare, is verheugd met haar benoeming: “Jan Zoet en Leontien Wiering hebben samen met het team van Amare de eerste uitdagende pioniersfase in het nieuwe gebouw voortvarend vormgegeven. Afgelopen jaar is zichtbaar geworden dat Amare begint te werken: met een prachtige programmering, levendigheid in de publieke ruimte en een groeiend aantal bezoekers.”

“We kijken met veel dankbaarheid en waardering terug op de belangrijke bijdrage van Jan Zoet in de eerste jaren.

Met plezier en vertrouwen zien we dat Leontien Wiering leidinggeeft aan de verdere ontwikkeling van Amare als cultuurhuis van de 21ste eeuw. Samen met de partners van Stichting Amare: Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. En samen met de inwoners van Den Haag.”

Leontien Wiering is vol energie: “Amare is ruim twee jaar open en wat maakt het ons blij dat het gebouw steeds meer tot leven komt. De gedroomde plek waar mensen samenkomen voor muziek en dans is er nu écht. We hebben steeds vaker uitverkochte zalen en de activiteiten van Open Amare zorgen voor een stroom aan bezoekers en ontmoetingen. We barsten van de ideeën en het is een groot voorrecht en plezier om die met een geweldig team, samen met de stad, de komende jaren te realiseren.”

Over Amare
Amare is sinds 2021 het nieuwe huis voor muziek en dans aan het Spuiplein in Den Haag. Een bruisend gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Stichting Amare is verantwoordelijk voor het beheer en de programmering van dit grootste cultuurgebouw van Nederland, dat ook het huis is voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Naast de voorstellingen en concerten heeft Amare ook een belangrijke evenementen- en congresfunctie. Het veelzijdige programma trok in 2023 ruim 300.000 bezoekers voor 1.311 activiteiten.

Amare is ook een podium van, voor en door de stad. De verschillende publieke ruimtes van het gebouw staan open voor initiatieven van bewoners van Amare, andere culturele instellingen én inwoners van Den Haag. Samen met lokale partners biedt Amare onder de naam Open Amare een divers en gratis aanbod voor iedereen.

Bron: Amare (25-04-2024)