Nieuwe Adjunct-Directeur: Bonnefanten

Peggy van Sebillen en Stijn Huijts. Foto: Hugo Thomassen

Peggy van Sebillen is per 1 augustus adjunct-directeur van het Bonnefanten. Zij volgt Els van der Plas op die in april naar het Allard Pierson vertrok. Van Sebillen was 26,5 jaar algemeen directeur van het succesvolle en alom bekende creatieve bureau Zuiderlicht.

Van Sebillen zet zich al sinds jaar en dag in voor kunst en cultuur in de regio en daarbuiten. Ze werkte vanuit Zuiderlicht o.a. voor het Theater aan het Vrijthof, Parkstad Limburg Theaters, de Nederlandse Dansdagen, Centre Céramique en Fotomuseum aan het Vrijthof. Verder is zij bestuurder en toezichthouder bij De Domijnen en Stichting Cultura Mosae.

Landelijk zat ze lange tijd in het bestuur van de Beroepsorganisatie Nederlandse
Ontwerpers. Stijn Huijts, algemeen en artistiek directeur Bonnefanten: “Ik ben ongelofelijk blij dat we voor het Bonnefanten zo’n geweldige adjunct-directeur hebben kunnen binnenhalen. Peggy is een culturele ondernemer pur sang en bovendien geen onbekende voor het museum. Sinds december 2015 is ze voorzitter van Museumnacht Maastricht en zorgt ze onder andere voor de financiële slagkracht van deze stichting. Haar ondernemingszin, creatieve kijk op zaken en enthousiasme zijn aanstekelijk. Daarmee is Peggy een inspirerende aanwinst voor ons bevlogen team.”

Peggy van Sebillen: “Voor mij gaat een langgekoesterde droom in vervulling. Na lange tijd ondernemer te zijn geweest in de creatieve industrie, wil ik al mijn energie geven aan de kunst en cultuur in Limburg. Ik kan me geen mooiere plek indenken dan het Bonnefanten. Een spannend museum met oude en nieuwe kunst. Signalerend, verrassend, maar ook voorbeeldstellend. Samen met een geweldig team van circa vijftig collega’s staan we voor post-corona uitdagingen: meer en diverser publiek, zichtbaarheid, relevantie, internationalisering. In Nederland zijn we trots op het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh. Het wordt tijd dat Bonnefanten in diezelfde adem genoemd wordt. Betekent natuurlijk ook: de basis op orde. Enfin, genoeg werk aan de winkel. Zin in.”

Bron: Bonnefanten (05-08-2022)

In x is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures