Nieuw museum: GMHK

Het G…Museum voor Hedendaagse Kunst (GMHK) in Waalwijk heeft zaterdag 26 oktober 2019 officieel zijn deuren geopend. Kunstenaars uit Waalwijk en Drunen hebben hier een ruimte gekregen waar ze voorlopig een half jaar kunnen exposeren.

MHK staat voor Museum Hedendaagse Kunst, de G mag iedereen zelf invullen. Gemeenschappelijk (in het museum exposeren en werken alleen kunstenaars uit de regio Waalwijk) of Gratis, want dat is het museum ook.

Het museum is middenin het centrum gevestigd, in een leegstaand pand aan de Grotestraat 208. In het museum exposeren acht plaatselijke kunstenaars en het Schoenenmuseum. De bijdrage van het Schoenenmuseum aan het GMHK zijn de uitgeleende lapvoetjes, prominent aanwezig in het midden van de expositieruimte.

“Wij, de acht kunstenaars die de vaste exposanten in het GMHK zijn, zijn ontzettend blij dat we in ‘de oude winkel van Mustafa’ ons werk kunnen tonen. We zullen onze tentoongestelde werken regelmatig verversen. Bovendien willen we op gezette tijden ook in het GMHK gaan werken, zodat bezoekers ‘live’ kunnen zien hoe kunst tot stand komt. Ook het geven van workshops staat op ons verlanglijstje. Tijdens de openingstijden van het museum zal er altijd een van ons aanwezig zijn, bijgestaan door een suppoost. Wij hopen u snel eens te mogen ontvangen.”

Lees meer: GMHK en Brabants Dagblad (26-10-2019)