Nieuw Lid Raad van Toezicht: Van Gogh Museum

Martijn Snoep

Martijn Snoep is met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum te Amsterdam. Martijn Snoep is sinds 1 september 2018 de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tot aan zijn benoeming bij de ACM werkte hij 28 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek. Snoep is onder meer ook vice-voorzitter van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Jacobina Brinkman is verheugd met de komst van Snoep. “Ik ben erg blij dat we met Martijn onze Raad van Toezicht gaan versterken en ik zie er naar uit met hem samen te werken. Zijn kennis en achtergrond zijn een prachtige aanvulling op onze Raad en met zijn komst is de Raad weer compleet.”

Snoep treedt toe tot de Raad van Toezicht in het jaar waarin het Van Gogh Museum zijn 50-jarig bestaan viert, met tal van speciale activiteiten en een bijzonder tentoonstellingsprogramma. Zo is op dit moment Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden te zien, een unieke samenwerking met Musée D’Orsay in Parijs. En op 13 oktober opent de tentoonstelling Van Gogh aan de Seine.

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum bestaat naast Martijn Snoep uit Jacobina Brinkman (voorzitter), Maurine Alma, Hendrik Jan Roel, Marian Spier en Laurence des Cars.

Over het Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum, gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam, heeft ’s werelds grootste collectie aan kunstwerken van Vincent van Gogh, en bezit ruim 200 schilderijen en 500 tekeningen, evenals VanGogh’s verzameling Japanse prenten. De bibliotheek omvat meer dan 23.000 titels.

Bron: Van Gogh Museum (01-08-2023)