Nieuw Hoofd Programma: Vechtclub XL & Keiland

Foto: Juri Hiensch

Sinds 1 maart 2022 heeft Hank van Bosstraten het stokje van Hoofd Programma van Vechtclub overgenomen.

Hank komt oorspronkelijk uit de mediawereld, waar hij sinds begin jaren ’90 als regisseur reportageprogramma’s, portretten en documentaires maakte voor uiteenlopende omroepen en zenders. Daarnaast is hij sinds begin deze eeuw ook stand-up comedian en mc en trad zowel op in binnen- als buitenland (hij was jaren lid van The Comedy Explosion van Frans Ruhl, met als thuisbasis het Comedytheater aan de Nes in Amsterdam), waardoor hij een enorm netwerk heeft opgebouwd in culturele sector. En dat niet in de laatste plaats doordat hij in 2009 het Utrechtse collectief Comedyhuis mede-oprichtte en vervolgens de eerste vier edities van het tweedaagse Utrecht International Comedy Festival in TivoliVredenburg programmeerde.

In 2019 maakte hij op aandringen van een headhunter de overstap van televisie – op dat moment dus zijn core-business – naar de theaterwereld (zijn allereerste liefde) en programmeerde bij de Stadsschouwburg Utrecht voorstellingen in de genres cabaret, musical, circus en show. Dat viel helaas na een jaar weg door de coronacrisis, maar Hank is zich blijven ontwikkelen. Ondanks zijn a-typische aanvliegroute in de culturele sector wordt hij op basis van zijn know-how van het culturele veld geselecteerd voor deelname aan diverse coachingstrajecten en masterclasses (o.a. vanuit de VSCD) en zien velen hem als een rijzende ster in deze branche.

De stap naar Hoofd Programma bij Vechtclub is dan snel gemaakt. Bij deze grootste creatieve broedplaats voor creatieve ondernemers in Utrecht is Hank nu verantwoordelijk voor het bedenken, initiëren en organiseren van alle interne en externe programmering (resp. workshops, debatten e.d. voor de aangesloten ondernemers en openbare concerten, voorstellingen en festivals) op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Hank ziet het als een fantastische uitdaging: “Het is heerlijk om te werken voor en met fantastische en gepassioneerde mensen. En de opdracht is zeker niet mis: zo ligt Vechtclub XL midden in het Utrechtse Merwedekanaalzonegebied, waar binnen enkele jaren minstens 10.000 woningen opgeleverd zullen worden. Om al die mensen te kunnen en mogen voorzien van een aantrekkelijk, spannend en constant cultureel aanbod is – ik kan niet anders zeggen – een geschenk uit de hemel.”

Bron: Vechtclub XL & Keiland (01-03-2022)

In december 2021 en januari 2022 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures