Nieuw Hoofd Productie: Oerol Festival

Foto: Tim Stet

Anne van Dooren (41) is het nieuwe Hoofd Productie bij Oerol Festival. Ze is op 1 november 2021 gestart, en volgt hiermee Ada Plinck op.

Het hoofd Productie werkt een groot deel van het jaar voorbereidend voor het Festival en is dan onder andere verantwoordelijk voor de keuze van locaties i.o.m. de makers en betrokkenen, het plannen van de festivalterreinen en de vergunningsaanvraag. Tijdens evenementen en het Festival in juni stuurt het hoofd Productie een team van productieleiders aan.

Anne: “Ik kijk er heel erg naar uit om samen met al die verschillende mensen die Oerol maken te gaan werken. Na 40 jaar heeft Oerol nog steeds een voortrekkers- en toonaangevende rol. Dat moeten we behouden en voortzetten.”

Verliefd op Oerol en Terschelling
Anne bezoekt het Festival al ruim 15 jaar. Bij haar eerste bezoek in 2005 werd ze niet alleen verliefd op het Festival, maar ook op het eiland. Als bezoeker of vrijwilliger kwam ze vervolgens regelmatig terug. In 2017 en 2018 werkte ze voor Oerol als Vrijwilligerscoördinator.

Anne: “Oerol en het eiland hebben overduidelijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij, want hier ben ik weer. Oerol neemt een unieke positie in binnen het culturele veld. Juist omdat het op Terschelling is. Een uniek Festival op een unieke plek. Dat wat alleen op Oerol kan, hoor je mensen vaak zeggen. Dat maakt het voor mij ook zo bijzonder.”

Locatiebezoeken
Anne heeft de afgelopen weken al verschillende locatie- en werkbezoeken achter de rug: “Het is inspirerend om de ideeën van de makers te horen en samen op zoek te gaan naar de beste locatie die makers inspireert en uitdaagt. Bovendien kijken we tijdens zo’n bezoek hoe deze plannen aangevuld of versterkt kunnen worden door dat wat op het eiland aanwezig is.”

Voor deze functie verhuist Anne naar Terschelling. Voorheen werkte Anne als productieleider bij Nationale Opera & Ballet.

Bron: Oerol Festival (29-10-2021)