Nieuw Hoofd Marketing en Communicatie: Museum Boijmans Van Beuningen

Foto: Deneuve

Per 1 november 2019 is Daniël Bouw gestart als het nieuwe Hoofd Marketing en Communicatie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar hij de internationale branding en communicatie van het museum gaat versterken.

Daniël Bouw werd opgeleid als functieleer psycholoog aan de UvA, maar koos voor een loopbaan in de culturele sector. Eerst op educatief gebied, vervolgens als organisator van museale evenementen en uiteindelijk als Hoofd Communicatie in het Joods Historisch Museum en in Museum Arnhem. Hij was initiator en organisator van de Museumnacht Amsterdam, die in 2000 werd gestart als succesvol initiatief om nieuw publiek te bereiken en die komende zaterdag 2 november zijn twintigste editie beleeft. Bouw werkt sinds 2008 als zelfstandig communicatiespecialist voor verschillende culturele opdrachtgevers als Manifesta, Sonsbeek, Sikkens Foundation, Museum Beelden aan Zee, Het HEM.

Museum Boijmans Van Beuningen staat na de tijdelijke sluiting van het museumgebouw aan het Museumpark voor een intensieve en uitdagende transitperiode van renovatie en vernieuwing. In de eerste helft van 2020 wordt een architect geselecteerd voor de renovatie van het rijksmonument. De wereldberoemde kunstcollectie trekt de stad Rotterdam en de wereld in. Acht musea en instellingen zijn een bijzondere samenwerking aangegaan en houden de collectie zichtbaar onder de noemer Boijmans bij de Buren. De collectie reist naar (inter)nationale tentoonstellingen en bezoekt schoolklassen in de regio. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste echt publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in het najaar van 2021 opent en waar alle 151.000 kunstwerken worden getoond en verzorgd.

Lees meer: Museum Boijmans Van Beuningen (01-11-2019)

In augustus en september 2019 is voor deze vacature geworven via Culturele vacatures