Music Meeting Festival: artistiek leider vertrekt

Maite Hontelé. Foto: Eric van Nieuwland

Maite Hontelé stopt per 1 september 2022 als artistiek leider van Music Meeting Festival in Nijmegen. Na vier intensieve en productieve jaren bij Music Meeting, heeft Maite besloten zich te oriënteren op nieuwe stappen in haar carrière.

Maite Hontelé startte begin 2019 bij Music Meeting als programmeur na een succesvolle carrière als trompettist, waarvan tien jaar in Colombia. Eind 2019 is zij benoemd als artistiek leider en gaf Music Meeting Festival direct haar signatuur door een uitzonderlijk Cuba-programma te introduceren. In 2020 konden het festival en de Music Meeting concerten door het jaar heen niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie. In die periode werkte Maite vol overgave aan het nieuwe online muziekkanaal Music Meeting All Ears.

In 2022 kon het gedroomde Music Meeting Festival ‘Cuba Upside Down’ eindelijk plaatsvinden. Met een frisse kijk op het festival, vernieuwing in het format en een ijzersterk programma, zette Maite een succesvolle editie neer. Met dit alles heeft ze bijgedragen aan de nieuwe richting en sterke uitstraling van Music Meeting.

– Maite:
“Met pijn in mijn hart maar met een vrolijk gemoed verlaat ik Music Meeting: in de bijna vier jaar dat ik er werkte hebben we met een fantastisch team zóveel moois neer kunnen zetten! Mijn persoonlijke drijfveer was om prachtige muziek en boeiende musici aan een groter publiek te introduceren. En dat is gelukt. Met het vorige jaar gelanceerde online muziekkanaal Music Meeting All Ears heeft het festival er een podium bij waar de bezoeker zich 365 dagen per jaar kan verwonderen en laten inspireren. En dáár gaat het om. Ik wens elke artiest en bezoeker de ontmoetingsplek die Music Meeting heet, toe.”

Maite blijft op de achtergrond betrokken bij Music Meeting. Wie haar opvolgt, is nog onbekend. Een vacature voor artistiek leider is op 1 juli gepubliceerd op de website en sociale media van Music Meeting, en op diverse vacaturesites waaronder Culturele vacatures. Het Music Meeting bestuur en de organisatie zijn Maite zeer dankbaar voor haar werk en de bijzonder prettige samenwerking.

-> de vacature voor een nieuwe Artistiek Leider / Programmeur op Culturele vacatures

Lees meer: Music Meeting (01-07-2022)