Museum aan het Vrijthof: fotografiemuseum

Op 26 september 2019 opent Museum aan het Vrijthof in Maastricht officieel haar deuren als nieuw fotografiemuseum. Het museum heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie met deze duidelijke keuze voor het veelzijdig medium fotografie.

Het museum is gelegen midden in het historisch centrum van Maastricht; andere fotografiemusea bevinden zich in de Randstad. Hierdoor is er ruimte voor een locatie in het zuiden van het land om fotografieliefhebbers uit zowel Nederland als de Euregio rond Maastricht te trekken.

De ambitie van het particuliere museum is groot. Om het nieuwe fotografiemuseum verder vorm te geven werkt directeur Erik de Jong samen met internationale tentoonstellingsmakers en fotografieopleidingen in Nederland en Belgiƫ. Het jaarlijks aantal bezoekers moet groeien van circa 35.000 in de eerste vier jaar naar 90.000 bezoekers in 2032.

De eerste tentoonstelling toont het werk van fotograaf Jimmy Nelson. Homage to Humanity presenteert een selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen door voortschrijdende technologie en globalisering.

Lees meer: Museum aan het Vrijthof (14-08-2019)