Fonds voor Cultuurparticipatie: Directeur-bestuurder vertrekt

Hedwig Verhoeven

Hedwig Verhoeven, de directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht, heeft besloten om na vijf jaar leiderschap bij dit rijkscultuurfonds op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Haar benoemingstermijn loopt af per 1 maart 2024. De Raad van Toezicht gaat zoeken naar een geschikte opvolger om het succes van het Fonds voort te zetten.

Hedwig Verhoeven blikt terug op een inspirerende en succesvolle periode bij het Fonds: “Toen ik in 2019 aantrad, stonden we er in alle opzichten anders voor. Wat is er veel bereikt. Ik denk daarbij aan de enorme groei die we zowel in onze opdracht, in ons budget en als team hebben gerealiseerd. Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de uitdagende opdracht om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Het met ons team werken aan de realisatie daarvan, heeft mij professioneel én persoonlijk veel gebracht.”

Mardjan Seighali, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De raad waardeert Hedwig voor haar toewijding en inzet. Onder haar leiding is de ministeriële opdracht verruimd, het budget gestegen en de organisatie gegroeid in omvang en professionaliteit. Hedwig heeft het Fonds gepositioneerd en bijgedragen aan de zichtbaarheid ervan in de culturele sector.”

Het Fonds voor Cultuurparticipatie, en de gehele Raad van Toezicht in het bijzonder, bedankt Hedwig Verhoeven voor haar toewijding en wenst haar veel succes in de toekomst.

Over het Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Als Rijkscultuurfonds van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft het fonds een opdracht gekregen: cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Toegankelijkheid is van maatschappelijke waarde én is bovendien sleutel tot vernieuwing van het culturele landschap. Door zich te richten op cultuurparticipatie, immaterieel erfgoed en cultuuronderwijs, bevorderen het fonds cultuur die uitnodigend en laagdrempelig is.

Lees meer: Fonds voor Cultuurparticipatie (01-11-2023)