De Zilveren Camera: Lars Boering stopt per direct als directeur

Lars Boering © Rahi Rezvani

Lars Boering stopt per direct als directeur bij De Zilveren Camera. Hij vertrekt naar het European Journalism Center. Deze baan valt in tijd en standplaats niet te combineren met de directeursfunctie bij Stichting De Zilveren Camera, waardoor het bestuur van de stichting helaas heeft moeten besluiten zijn aanstelling per direct ongedaan te maken.

“Het directeurschap bij De Zilveren Camera is nog geen fulltime functie, waardoor het bestuur altijd rekening heeft gehouden met nevenactiviteiten. Dit is tijdens het sollicitatieproces ook aan de orde geweest. Een fulltime functie in Brussel en Maastricht is dat niet, en valt helaas niet te combineren met de rol bij De Zilveren Camera. Wij betreuren de keuze van Lars zeer, maar gaan vol goede moed op zoek naar een zakelijk leider die de stichting verder ontwikkelt”, aldus Eva de Vos, bestuursvoorzitter bij Stichting De Zilveren Camera.

Boering blijft in zijn nieuwe rol behouden voor de (foto)journalistiek. Het bestuur van Stichting De Zilveren Camera hoopt dat hij in deze Europese functie een lans kan breken voor de fotojournalistiek in Nederland en wenst hem alle goeds.

Stichting De Zilveren Camera zal binnenkort een vacature plaatsen voor de invulling van de vrijgekomen positie.

Lees meer: De Zilveren Camera (09-04-2021)