De Nieuwe Vorst: Anneke van der Linden vertrekt

Foto: Jostijn Ligtvoet

Anneke van der Linden, sinds 2015 werkzaam bij De Nieuwe Vorst in Tilburg als programmeur en sinds dit jaar als artistiek leider, gaat het theater per 1 april 2022 verlaten. Zij heeft ervoor gekozen om een lang gekoesterde droom uit te laten komen en verhuist naar Zweden, waar zij samen met haar gezin een schapenboerderij zal betrekken. Een ongelofelijk avontuur!

De afgelopen jaren is Anneke verantwoordelijk geweest voor de artistieke koers van De Nieuwe Vorst. In die periode heeft zij het fundament gelegd onder de programmering en de publiekswerking, wat onder meer tot uiting komt in de activiteiten van de Krakers en vele samenwerkingen met andere partijen in Tilburg, Brabant en Nederland. De Nieuwe Vorst heeft zich daardoor afgelopen jaren steeds meer gemanifesteerd als cruciaal onderdeel van de Tilburgse culturele basis. Daarnaast is het theater onder de artistieke leiding van Anneke gegroeid tot een van de belangrijkste schakels in het klimaat voor makers in Tilburg en Brabant.

Het theater is verdrietig dat Anneke vertrekt, maar dankbaar dat het theater jarenlang van haar visie, talent en gezelschap heeft kunnen genieten. Raad van Toezicht, bestuur en medewerkers van De Nieuwe Vorst wensen haar heel veel geluk in haar bijzondere nieuwe toekomst.

Op korte termijn start De Nieuwe Vorst met de werving van een vervanger.

Lees meer: De Nieuwe Vorst (24-12-2021)