Breda Jazz Festival: GJD Events nieuwe programmeur

De organisatie van het Breda Jazz Festival gaat voor de 52ste editie van het festival samenwerken met GJD Events. GJD Events heeft ruime ervaring in het organiseren en programmeren van jazz- en bluesevenementen en gaat de programmering en boeking van muzikanten en bands op zich nemen. Het is de intentie van beide partijen om te bouwen aan een langdurige samenwerking en een toonaangevend en toekomstbestendig festival.

GJD Events is in 2015 opgericht door Geert Blenckers en Jeroen van Schijndel en
organiseert jaarlijks verschillende muziekevenementen. Voorzitter Hanneke Griffioen licht de keuze voor GJD Events toe: “GJD Events heeft een mooi netwerk in de jazz- en bluesscene, een goede back-office en ervaring met marketing. Aspecten die wij zoeken in een programmeur. Daarnaast delen ze ons enthousiasme over het Breda Jazz Festival.”

Traditionele jazz en meer
De programmaraad van het Breda Jazz Festival wordt versterkt met GJD Events en gaat muzikanten en bands selecteren die op het jazzfestival zullen optreden. Belangrijk is de eigen en unieke stijl van het Breda Jazz Festival. Dat betekent dat er traditionele jazz zal worden geprogrammeerd en daarnaast verschillende stromen binnen de jazz, zoals Jump ’n Jive, Blues, Zydeco en Latin.

Het Breda Jazz Festival is er voor jong en oud, voor hen die jazzmuziek nog niet kennen tot en met jazzliefhebbers. De programmering is er dan ook op gericht om de bezoekers in aanraking te brengen met jazz in de breedste zin van het woord en traditionele jazz in het bijzonder.

Voorbereidingen alweer gestart
Deze zomer heeft het Breda Jazz Festival de samenwerking met programmeur en booker Festiventures beëindigd, vanwege een ingrijpende reorganisatie van Festiventures. De organisatie van het Breda Jazz Festival kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met GJD Events. De voorbereidingen voor het festival in 2024 zijn deze maand gestart.

De 52ste editie van het Breda Jazz Festival is van 9 tot en met 12 mei 2024.

Lees meer: Breda Jazz Festival (22-09-2023)