1646: experimentele kunstruimte breidt uit

1646 in Den Haag breidt uit dankzij de toevoeging van een nieuw gebouw, gelegen aan de Boekhorststraat 127. Deze ontwikkeling stelt 1646 in staat om kunstenaars meer ruimte te bieden voor tentoonstellingen, de community te voorzien van een verrijkt programma van publieke evenementen, evenals een prachtige tuin waar bezoekers samen kunnen komen, vieren en ideeën kunnen uitwisselen. Vanaf nu kunnen de residency kunstenaars worden ontvangen binnen de faciliteiten van 1646.

Sinds de opening in 1995 heeft 1646 gediend als een platform voor experimentele kunst in het centrum van Den Haag. Het heeft altijd een verbindende rol gehad binnen de lokale kunstscene, door mensen samen te brengen en de uitwisseling van perspectieven en ideeën te stimuleren. Tot op de dag van vandaag is 1646 een belangrijk knooppunt in het bruisende artistieke netwerk dat het culturele landschap in Den Haag heeft gevormd en nog steeds vormgeeft.

Met deze focus, en om de stemmen en gesprekken in Den Haag blijvend te verrijken, namen in 2004 een nieuwe generatie afgestudeerden van de KABK, waaronder Johan Gustavsson en Clara Pallí Monguilod, 1646 over en begonnen ze het internationale netwerk verder uit te breiden.

Sinds 2019 zijn Johan Gustavsson en Clara Pallí Monguilod co-directeuren en curatoren van de ruimte en blijven ze de verbindende rol van 1646 verfijnen, zowel lokaal als internationaal. Ze koesteren het experiment en de creatie van nieuw werk door opkomende en gevestigde kunstenaars. Dit doen ze door innovatieve artistieke praktijken te delen via een programma van tentoonstellingen, artist talks, evenementen, publicaties en internationale samenwerkingen.

Lees meer: 1646 (31-08-2023)