VPRO: Social Media Redacteur Argos

De VPRO in Hilversum zoekt een Social Media Redacteur Argos voor 36 uur per week (na 6 maanden minimaal 20 uur per week) | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 25-07-2024De VPRO staat sinds 1926 in een traditie van vrijzinnigheid. Als moderne crossmediale mediaorganisatie vormen we de uitvalsbasis voor het vrije denken. We zijn broedplaats van nieuwe ideeën en concepten, kraamkamer van talent en laboratorium van creatieve pioniers. Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, verkennen we grenzen. Nieuwsgierig naar het leven elders en naar de toekomst. En gefascineerd door het buitengewone. Bij onze verkenningen blijven we graag weg van het midden. Het nieuwe ontstaat immers aan de randen. Daar zoeken we actief naar bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op. Met die verhalen willen we duiden wat er in de wereld gebeurt en iets veroorzaken wat leidt tot meer begrip of inzicht, tot verwondering of vertwijfeling, tot ontroering of opschudding. Soms met een goede grap of juist een heel foute. Conclusies? Die trek je zelf.

Ben jij iemand die de inhoud van onze onderzoeken en uitzendingen kan vertalen naar pakkende social content en online producties? Lees dan gauw verder.

Ter versterking van onze online redactie zijn wij per direct op zoek naar een:

Social Media Redacteur Argos

36 uur per week, na 6 maanden minimaal 20 uur per week
(in overleg en afhankelijk van beschikbaar werk)

Wie zijn wij?
Argos is hét journalistieke onderzoeksprogramma van HUMAN en VPRO. In onze verhalen leggen we maatschappelijke misstanden bloot, onthullen wat beleidsmakers verborgen willen houden en laten het verschil tussen beeld en werkelijkheid zien. Dat doen we sinds jaar en dag op NPO Radio 1, maar ook online en sinds afgelopen jaar op NPO 2 met onze tv-uitzendingen. Daarnaast werkt Argos in 2024 ook aan verschillende podcastseries.

De redactie bestaat uit een team van programmamakers, een online redacteur, een producer, een eindredacteur en stagiairs. We zijn bevlogen makers en werken hard. Maar er kan, mag en moet ook gelachen worden. Vaak om de absurditeit die we in ons werk tegenkomen, vaak ook om onszelf. De redactie staat bol van kennis, kunde en vakmanschap en we helpen elkaar graag.

Wat wordt er van je verwacht?
Argos wil online verder groeien aan een sterk journalistiek platform/merk, waar alle journalistieke producten een plek krijgen en de bezoeker de verdieping kan vinden die hij/zij/hen zoekt. Je hebt kennis van social media, hebt ervaring met Adobe programma’s en weet om te gaan met CMS-systemen.

Als online redacteur bij Argos ben je medeverantwoordelijk voor het bedenken, uitvoeren en plaatsen van de online- en social content, zowel op argosonderzoekt.nl, radio1.nl en op de verschillende socialmediakanalen. Je hebt een vlotte pen waarmee je weet aan te sluiten bij de toon en doelgroep van Argos.

Ook zie jij waar de online kansen liggen en bedenk jij met jouw collega’s nieuwe ideeën en formats waarmee de online positie van Argos kan worden versterkt. Je ziet waar onze online kansen liggen en weet daar passende content voor te maken.

Je bent bereid af en toe in de weekenden/avonduren te werken, wanneer Argos uitzendingen heeft.

Wat bieden we?
Een leuke en interessante baan op de online redactie van een échte onderzoeksredactie. Een mooie kans om de macht te controleren, soms het verschil te maken en misschien wel bij te dragen aan een rechtvaardiger wereld. We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst bij de VPRO aan van één jaar. Het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen € 2.711,89 en € 3.100,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Reageren?
Dan kijken we uit naar je sollicitatie! Binnen de VPRO streven we naar een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van de Nederlandse samenleving. Iedereen moet zich vrij voelen om bij de VPRO binnen te komen en zich te herkennen in de verhalen die we vertellen.

We wijken af van de traditionele wijze van solliciteren met motivatiebrief en cv. In plaats van de motivatiebrief verwachten we dat je enkele inhoudelijke vragen beantwoordt.

Altijd al een bijdrage willen leveren aan dit unieke onderzoeksprogramma? Reageer dan direct en stuur ons je antwoorden op de vragen met cv uiterlijk 25 juli 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Camille Schaepman, online redacteur Argos, telefoon: 06-245 372 67 & Nicoline Tania, Producer Argos, telefoon: 06-511 95 67.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.