Universiteitsmuseum Utrecht: (Meewerk)stagiair Marketing & Communicatie

Het Universiteitsmuseum Utrecht in Utrecht zoekt een (Meewerk)stagiair Marketing & Communicatie voor minimaal 3 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 31-07-2024Het nieuwe UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit vernieuwde familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker. In UMU en de Oude Hortus is van alles te doen en te zien. Er zijn vijf nieuwe tentoonstellingszalen en er zijn regelmatig workshops en onderzoeksactiviteiten.

(Meewerk)stage Marketing & Communicatie

minimaal 3 dagen per week

Ben jij nieuwsgierig? Hou je van schrijven en weet jij verhalen te vertalen naar content? En voel jij je helemaal thuis op social media? Lees dan snel verder, want deze vacature is voor jou!

Wat ga je doen?
Jij gaat op zoek naar mooie verhalen over het museum. De collectie, de wetenschap, de vernieuwing van het Universiteitsmuseum; allemaal verhaallijnen die er op wachten om uitgewerkt te worden door jou. Jij mag de identiteit en essentie van het Universiteitsmuseum vangen in verhalen waar onze doelgroep (en jij) op aan gaan. Deze verhalen mag je vertalen naar content voor onder andere onze Instagram en andere kanalen.

Daarnaast ondersteun je het marketingcommunicatieteam bij de promotie van de activiteiten van het museum. Dat doe je door bijvoorbeeld een leuke webtekst te schrijven, drukwerk te maken en persberichten te schrijven. Jij mag onze website gaan bijhouden. Zie je iets wat net iets beter kan? Dan pas je dat direct aan. Een nieuwsbrief die verstuurd moet worden? Die schrijf jij wel even! Naast het takenpakket mag jij zelf natuurlijk ook creatief aan de slag. Heb jij een goed idee? Dan gaan we daarover in gesprek en gaan we het uitvoeren!

Functie-eisen

  • Je volgt een opleiding op het gebied van vormgeving, marketing, communicatie.
  • Je beheerst goede geschreven en gesproken communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met vormgeving en oog voor detail.
  • Je bent zelfstandig, creatief, overtuigend en niet bang om mensen aan te spreken.
  • Je bent actief op sociale media en kunt de kanalen van het museum van een originele en passende inhoud voorzien. Je kunt werken met beeld- en videobewerkingsprogramma’s of wilt dit graag leren.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal drie maanden en minimaal drie dagen in de week (aantal dagen en precieze periode in overleg).
  • Het is mogelijk deze stage te combineren met een afstudeeronderzoek. Over de precieze invulling praten we verder tijdens de eerste kennismaking. Wel vragen we altijd een combinatie van praktijkwerkzaamheden en onderzoek.

Interesse?
Stuur jouw cv voorzien van een motivatie naar Marieke Verhoeven, m.verhoeven@uu.nl en communicatie.museum@uu.nl. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen via bovenstaande e-mailadressen.

Note: almost all our communication is Dutch, therefore you have to master the Dutch language.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.