TU Delft: Teamleider Communication TU Delft Library

TU Delft in Delft zoekt een Teamleider Communication TU Delft Library voor 30 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-07-2024


De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Voor de TU Delft Library is TU Delft op zoek naar een:

Teamleider Communication TU Delft Library

30 tot 32 uur per week

Functieomschrijving
Als teamleider wordt jouw werkplek, de TU Delft Library, de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Al 182 jaar verzamelt en bewaart de Library kennis, en maakt deze toegankelijk voor iedereen. Door de digitalisering van onderzoek en onderwijs zijn de diensten de laatste decennia sterk in ontwikkeling, en heeft het speelveld zich verbreed. Wij helpen studenten, docenten en onderzoekers bij het vinden, gebruiken en delen van waardevolle kennis. Bieden hun in ons iconische gebouw plaats om samen te werken, te studeren en elkaar te ontmoeten. En ondersteunen een breed portfolio aan diensten, van trainingen tot publicatiemogelijkheden via onze eigen uitgeverij. Dit alles op basis van de waarden open, betrouwbaar en inspirerend.

Het team Communicatie zorgt voor een goede profilering van al deze diensten en services. Samen werken we aan programma’s en projecten zoals bijvoorbeeld Open Education, Open Acces, Copyright, Data literacy en Datamanagement. We werken aan een nieuwe website en ondersteunen bij uiteenlopende tentoonstellingen. Dit alles vanuit drie strategische thema’s: Open Science, Betrouwbare Digitale Diensten en een Inspirerende Leer- en Werk Omgeving. Meer weten? Lees ons verhaal.

In de functie van Teamleider Communicatie Library behoor je organisatorisch bij de Directie Communication. In de dagelijkse praktijk ben je gedetacheerd bij het communicatieteam van de Library.

De Library heeft tal van producten en diensten die ondersteunen bij onderzoek en onderwijs. Wij zijn op zoek naar een teamleider communicatie die de meerwaarde van deze producten en diensten effectief kan communiceren naar onze gebruikers, waaronder studenten, docenten, en onderzoekers. De verbinding met de faculteiten is hierbij belangrijk programma’s als Open Science en Open Education moeten daar landen. Daarnaast heeft de Library een programmering waaruit communicatieactiviteiten voortkomen. Tot slot is er behoefte aan een interne communicatiestrategie. De teamleider communicatie heeft een verbindende rol in een innovatieve, internationale academische omgeving. Je staat, samen met je team, voor consistente en impactvolle communicatie met de gebruikers en de medewerkers van de Library.

Je bent een ervaren, mensgerichte teamleider die richting geeft aan een klein communicatieteam dat bestaat uit een communicatieadviseur en twee communicatiemedewerkers. In de rol van teamleider ben je een meewerkend voorman/voorvrouw, je kan goed de communicatiebehoeftes peilen, hierover adviseren en het advies vertalen naar concrete communicatieprojecten en middelen. Affiniteit met het werkveld van de Library is een pre. Tot slot heb je oog voor organisatie- en communicatiekansen binnen het grotere geheel waarin de Library en de TU Delft zich bewegen.

Functie-eisen

 • Je bent hands-on, impact-gedreven, initiatiefrijk en omgevingsbewust;
 • Je weet behoeftes naar een strategisch niveau te brengen en vraagstukken in een breder organisatiekader (visie en doelstellingen) te plaatsen zonder dat dit de uitvoering van communicatietrajecten belemmert;
 • Je zoekt van nature naar samenwerking en verbinding, je bent de verbinding met onder meer het management team van de Library en de faculteiten;
 • Je hebt brede vakkennis en minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van strategische communicatie in een vergelijkbare omgeving;
 • Je bent een mensgerichte teamleider met ruime leidinggevende ervaring;
 • Je hebt uitmuntende kennis van het Nederlands, je kan je goed uitdrukken in het Engels en je hebt een vlotte pen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is één jaar met uitzicht op vast;
 • Een functieomvang van 30 tot 32 uur per week;
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 4.332,- en een maximum van € 5.929,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP;
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen;
 • Korting bij zorgverzekeraars;
 • Flexibele werkweek;
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen;
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen;
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Directie Communication
Impact voor een betere samenleving; dat is de missie van TU Delft. De Marketing & Communicatiemedewerkers van de directie Communication dragen daar steeds meer ‘accountable’ aan bij en daar zijn ze trots op! We begeleiden onze 28.000 studenten in hun ‘engineer journey’ van studiekiezers tot en met professionals in de maatschappij. Binnen de wetenschapscommunicatie benadrukken we de vraagstukken en onderzoeksresultaten in de maatschappelijke thema’s Klimaatactie, Energietransitie, Digitale Samenleving, Veerkrachtige Steden & Mobiliteit, en Gezondheid. Vanuit TU Delft Campus leggen we de verbinding naar bedrijven en beleidsmakers in ons innovatieve ecosysteem, waar onderzoeksresultaten versneld hun weg naar de samenleving vinden. En onder het motto #BetterTUgether! verbinden we onze bijna 8.000 TU Delft-collega’s. Zo versterken we samen het merk TU Delft, dat staat voor grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs en baanbrekende innovaties.

Additionele informatie
Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Michael van der Meer, Hoofd Science Centre & Programmering, M.J.M.vanderMeer@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 28 juli 2024 jouw motivatie en cv door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.