TextielMuseum: Projectleider TextielLab

Het TextielMuseum in Tilburg zoekt een Projectleider TextielLab voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-09-2024Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor onderzoek en productie maakt het museum uniek in zijn soort. In het TextielLab werken (inter)nationale ontwerpers, kunstenaars en veelbelovende studenten samen met onze textielexperts om de eindeloze mogelijkheden van materialen en technieken te ontdekken.

Het museum is volop in beweging. We zijn van start met een ambitieus vernieuwingsprogramma, dat de komende jaren gefaseerd uitgerold wordt. In het toekomstige museum staat het maakproces centraal, waarbij het museum zich sterker maatschappelijk zal positioneren op gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo creëren we een plek waar iedereen kan ontdekken, experimenteren, zelf maken en leren.

Voor de afdeling TextielLab zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Projectleider TextielLab

16 uur per week

De projectleider is onderdeel van het team Onderzoek & Ontwikkeling. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van projecten in het TextielLab.

Taken:
Je begeleidt projecten van nieuw te ontwikkelen producties voor het label by TextielMuseum en de Design Studio, zodanig dat deze passen binnen de (technische) mogelijkheden van het TextielLab. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de (fysieke en online) Sample Studio en het jaaroverzicht van het TextielLab. Je coördineert fotografie en stemt af met de afdeling Marketing & Communicatie. Je bereidt presentaties intern en extern voor en ondersteunt de manager Onderzoek & Ontwikkeling bij de coördinatie en planning van projecten.

Met als doel:
Het TextielLab verder uitbouwen tot het belangrijkste ontwikkelcentrum voor textiel in Europa.

Wat vragen wij?
We zoeken iemand met kennis van en ervaring met de sector kunst, design & mode en ervaring met projectmatig werken. Daarbij kun je uitstekend samenwerken (met in- en externe partners) met oog voor belangen van diverse partijen. Je beschikt over organisatorische vaardigheden, werkt zelfstandig en bent besluitvaardig. Je bent flexibel, resultaatgericht en oplossingsgericht.

En verder:

  • Heb je hbo-werk- en -denkniveau en is kennis van de maakindustrie/ textiel een pre;
  • Ben je representatief & communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • Kun je spoedig (na de zomer) starten en zijn de werkdagen dinsdag en donderdag.

Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog beter museum en lab voor iedereen te worden. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent! Ook als je niet (helemaal) aan het profiel voldoet, maar wel enthousiast ben over de functie en het TextielMuseum nodigen we jou van harte uit te reageren.

Wat bieden wij?
We bieden een uitdagende baan in een creatieve en dynamische omgeving. Je krijgt verantwoordelijkheid en er is ruimte om eigen initiatief te ontplooien. De sfeer in het team is informeel. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op verlenging). Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de Museum cao. Deze functie is ingeschaald in functieschaal 8, waarmee het salaris bij een 36-urige werkweek afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 2.963,- en maximaal € 3.763,- bruto per maand bedraagt. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering en 194,4 vakantie-uren (op basis van 36 uur). Wanneer je meer dan 12 kilometer enkele reis moet reizen naar je werklocatie kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in je reiskosten. Je pensioen wordt ondergebracht bij het ABP.

Informatie:
Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Noortje van den Elzen (manager Onderzoek & Ontwikkeling) via 013-303 48 09 of mail naar noortje.van.den.elzen@textiellab.nl. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de HRM afdeling via 013-549 45 15 (dinsdag-vrijdag) of HRM@mommerskwartier.nl. De eerste gesprekken worden gevoerd op 12 en 13 september, het tweede gesprek zal plaatsvinden op 17 september 2024.

Sollicitatie
Ben je enthousiast geworden? Leuk! Graag ontvangen we je sollicitatie bestaande uit een cv en korte motivatie uiterlijk 2 september 2024 via onderstaande sollicitatiebutton. In verband met de vakantieperiode hanteren we een langere reactietermijn. Je ontvangt daarmee ook pas later een reactie op je sollicitatie, namelijk uiterlijk 5 september 2024.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.