Stichting Omroep Muziek: 1e Trompettist Radio Filharmonisch Orkest

Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt een 1e Trompettist Radio Filharmonisch Orkest voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 11-09-2024De Stichting Omroep Muziek (SOM) is met ca. 230 medewerkers het productiehuis voor levende muziek bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor de productie van drie grote symfonische series voor NPO Klassiek: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series. Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Klassiek.

We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert. De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren. Muziekschatten is een website van de SOM die de mogelijkheid biedt de rijke collectie bladmuziek in bezit van de SOM te verkennen.

Het Radio Filharmonisch Orkest behoort tot de top van de Nederlandse orkesten. Samen met het Groot Omroepkoor kreeg het orkest in september 2017 de Concertgebouwprijs toegekend waarmee de kwaliteit van beide ensembles nog eens benadrukt werd. In het Nederlandse muziekleven onderscheidt het Radio Filharmonisch Orkest zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten en heeft het zich bovendien opmerkelijk geprofileerd met concertante opera-uitvoeringen en Nederlandse muziek. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières vormen een belangrijk deel van het repertoire.

Chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is Karina Canellakis.

Wij zoeken voor het Radio Filharmonisch Orkest een:

1e Trompettist Radio Filharmonisch Orkest

1 fte

1e Trompettist met verplicht bij-instrument piccolo trompet en verplichting te spelen op een lagere stoel. Beoogde begindatum nader te bepalen.

Datum proefspel
Het selectieproefspel vindt plaats op dinsdag 22 oktober 2024 vanaf 09.30 uur in MCO Studio 5.

Het eindproefspel vindt plaats op woensdag 23 oktober 2024 vanaf 14.15 uur in MCO Studio 5.

Het selectieproefspel zal achter een scherm plaatsvinden. Na het selectieproefspel zal worden bepaald wie er door gaan naar het eindproefspel.

Verplicht te spelen werken zijn

  • Légende van George Enescu met piano.
  • Trompetconcert van Tomasi, deel 1 met cadens.
  • Orkestpartijen.

Sluitingsdatum
Solliciteren is mogelijk tot en met 11 september 2024.

Stichting Omroep Muziek houdt zich in de wervings- en selectieprocedure aan de Wet Arbeid en Vreemdelingen. Volgens de Europese regelgeving mogen inwoners van landen buiten de Europese Unie en de EER (Europese Economische Ruimte) of sollicitanten met een nationaliteit buiten de Europese Unie en de EER, maar woonachtig in Nederland, alleen werken bij het Radio Filharmonisch Orkest als zij in het bezit zijn van een Nederlandse werk- en verblijfsvergunning.

Nadere inlichtingen over het proefspel worden graag verstrekt door frederique.blessing@omroepmuziek.nl.

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.