Stichting NDSM-Werf: Medewerker Bedrijfsvoering en Financiën

Stichting NDSM-Werf in Amsterdam zoekt een Medewerker Bedrijfsvoering en Financiën voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-08-2024Stichting NDSM-werf programmeert en beheert het buitenterrein van de NDSM-werf in Amsterdam Noord. NDSM is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de oever van het IJ. Het vrije karakter, de voormalige industriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomen. Stichting NDSM-werf werkt in haar rol van regisseur – samen met de werfgemeenschap en culturele partners – aan een breed cultureel programma met als doel de uniciteit van de voormalige werf zichtbaar te maken.

De NDSM-werf staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. Over enkele jaren zijn alle nieuwe woningen op de NDSM-werf West klaar en is de ontwikkeling van de aanpalende gebieden – Overhoeks en Buiksloterham – in een volgende fase beland. Daarmee wordt de NDSM-werf nog explicieter een onderdeel van de steeds uitbreidende stad. Met alle kansen en beperkingen in de programmering van de culturele werf die daarbij horen.

Voor de versterking van het team en het realiseren van toekomstige ambities is de Stichting op zoek naar een

Medewerker Bedrijfsvoering & Financiën

32 uur per week

Profiel Medewerker Bedrijfsvoering en Financiën
Stichting NDSM-werf is een kleine dynamische organisatie met korte lijnen, waar we veel zelf doen met een grote betrokkenheid bij het gebied. We zoeken een stevige medewerker bedrijfsvoering die komende jaren met de organisatie wil doorgroeien naar de rol van zakelijk leider. Affiniteit met de culturele sector en subsidies is een pre. Als medewerker bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor het vertalen van doelstellingen naar de bedrijfsvoering en het begeleiden en afhandelen van financiële processen, HR, en enkele logistieke processen. Het betreft een nieuwe rol in de organisatie die wordt gecreëerd om een volgende stap te zetten in de meerjarige ambities. De taken van de medewerker bedrijfsvoering zijn tot op heden belegd bij verschillende medewerkers en de directeur. Samen met de directeur en het team ontwikkel je de rol die past bij deze fase van organisatieontwikkeling.
Je bent sparringpartner van de directeur en collega’s en werkt samen met het team aan de dagelijkse uitvoering van al onze bedrijfs- en financiële processen. Met jouw expertise en inzet draag je bij aan optimalisatie en een efficiënte werkwijze; en help je om de impact van de organisatie te vergroten.

Je richt je in hoofdzaak, maar niet uitsluitend, op:

 • Het vertalen van organisatiedoelstellingen naar een efficiënte bedrijfsvoering
 • In afstemming met de directeur opstellen en bewaken van planning en jaarbegroting
 • Het up-to-date houden van financiële rapportage aan bestuur, directie en team, en externe subsidiegevers en voorbereiden van jaarstukken
 • Coördineren en opvolgen van betaal-, facturatieprocessen en personeelszaken
 • Ondersteuning van het team bij het opstellen van projectbegrotingen.
 • Ondersteuning van directie en team bij het voorbereiden en aanvragen van subsidies

Onze ideale collega herkent zich in deze kwaliteiten:

 • Je hebt affiniteit met de programmering van Stichting NDSM-werf
 • Je hebt relevante ervaring op het gebied van financiën en/of bedrijfsvoering
 • Je bent een teamplayer en communicatief sterk
 • Je bent zelfstartend en proactief
 • Je bent flexibel en zorgvuldig
 • Je ziet kansen en mogelijkheden en vertaalt die naar concrete acties.

Wat we bieden

 • Een baan die je zelf mee kan vormgeven en waarin ruimte is om te groeien
 • Een team van gedreven collega’s die NDSM de leukste plek van Amsterdam maken
 • Een contract (0,8 fte) voor een jaar, met de mogelijkheid dit te verlengen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Bruto maandsalaris dat aansluit op de richtlijnen van De Zaak Nu
 • Een laptop en vergoeding voor telefoonkosten

Stichting NDSM-werf onderschrijft de doelstellingen en uitgangspunten van de diversiteitscode voor de cultuursector. Stichting NDSM-werf streeft naar een evenwichtige samenstelling van het team waarin ervaring en expertise, gender, leeftijd en diversiteit in achtergrond, bijdragen aan de organisatiecultuur en doelstellingen die de Stichting nastreeft op het gebied van een meerstemmige inclusieve programmering.

De Stichting verzoekt geïnteresseerde kandidaten zich uiterlijk te melden vóór 5 augustus, middels een motivatiebrief en cv. Deze kan gestuurd worden naar vacatures@ndsm.nl. Voor vragen of informatie over de vacature kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Tim Vermeulen, directeur van Stichting NDSM-werf. Dit kan via +31(0)20 4931070 of info@ndsm.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.