Stichting Koninklijke Defensiemusea: Senior Medewerker Behoud & Beheer

De Stichting Koninklijke Defensiemusea in Soest zoekt een Senior Medewerker Behoud & Beheer voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 04-08-2024De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op drie eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam. De SKD heeft bovendien collectiedepots in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt een:

Senior Medewerker Behoud & Beheer

32 tot 36 uur per week

Waar kom je te werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van circa 70 fte, plus circa 350 vrijwilligers, verdeeld over onze drie museumlocaties. Je werkt in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, maar zet je waar nodig in voor alle musea en vindt het leuk om deze af en toe te bezoeken. Deze functie valt binnen het team Collectie Behoud & Beheer dat bestaat uit een Coördinator Beheerder, twee collega-Registrator / Documentalisten en een team medewerkers Behoud & Beheer en Informatiespecialisten. De afdeling Collectie Behoud & Beheer is onderdeel van de afdeling Collectie. Als senior medewerker Behoud & Beheer werk samen met je  collega’s binnen het depot en de overige collega’s van de drie musea.

Wat ga je doen?
Als senior medewerker Behoud & Beheer stuur je dagelijks een kleine groep medewerkers aan die belast zijn met behoud en beheer. Je informeert, stimuleert, motiveert en corrigeert de medewerkers. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een visie op collectiebehoud en behoud- en beheersplan, door het aanleveren van informatie en het verrichten van onderzoek. Je beoordeelt de staat van een object en stelt, in overleg met de conservatoren, behandelplannen op voor restauraties. Je beheert de voorraden, controleert de bewaaromstandigheden, beheert de veiligheid van de collectie, zorgt voor ordelijkheid van de collectie en de toegankelijkheid van het depot. Verder zorg je voor de optimale condities en emballage bij transport van collectie. Jij bent verantwoordelijk voor de begeleiding van uitbestede restauratie- en conservatiewerkzaamheden. Je neemt deel aan museumbrede projecten en draagt zorg voor het functioneren van installaties en apparatuur in depot- en tentoonstellingsruimten.

Wie ben jij?
Je hebt hbo werk- en denkniveau (Behoud & Beheer) en minimaal drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Werkervaring binnen een museum of binnen een collectiebeherende instelling is een pre. Je beschikt over de benodigde
vakkennis, kennis van Adlib/Axiell Collections en bij voorkeur kennis van de Wet Wapens & Munitie en hebt een opleiding BHV en CHV en kennis op het gebied van Arbo. Verder heb je ervaring met (museale) relationele databestanden en kennis van materialen en de oorzaken van hun verval; praktisch begrip van restauratiemethoden en methodieken en bent thuis in passieve en actieve conserveringstechnieken en –materialen.

Wat bieden wij?
Een functie waarbij veel zelfstandigheid wordt geboden binnen een team in ontwikkeling. Er heerst een dynamische werksfeer met veel mogelijkheden en er is een hechte samenwerking met enthousiaste en gedreven collega’s. De functie is ingedeeld in schaal 7 van de Museum cao (€ 2.774,- tot maximaal € 3.448,- op basis van 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Alle medewerkers krijgen jaarlijks de museumkaart vergoed. Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar met de intentie te komen tot een vast dienstverband. Je komt te werken op een prachtige locatie. De werkdagen en -tijden zijn in overleg in te vullen.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatie met curriculum vitae vóór 5 augustus 2024 naar  HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal. Na de sluitingsdatum zullen we je zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de uitkomst van de briefselectie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Fabienne van Beek, Hoofd Collectie (telefoon: 06-25123745).

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.