Stichting Koninklijke Defensiemusea: Medewerker Educatie

De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) zoekt voor het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest zoekt een Medewerker Educatie voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-08-2024De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) beheert en presenteert de rijkscollectie militair erfgoed op drie eigen museumlocaties: Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder en het Mariniersmuseum in Rotterdam. De SKD heeft bovendien collectiedepots in Soesterberg en in Den Helder.

De SKD zoekt voor het NMM in Soesterberg een:

Medewerker Educatie

28 tot 32 uur per week

Vind jij het een uitdaging om brede publieksgroepen te voorzien van een educatief programma? En werk je graag in een maatschappelijk relevante organisatie op een prachtige locatie? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Waar kom je te werken?
De SKD-organisatie heeft een formatie van circa 70 fte, plus circa 350 vrijwilligers, verdeeld over onze drie musea. Het team Educatie bestaat uit vier medewerkers, waarvan er twee in het NMM werken. Als Medewerker Educatie rapporteer je aan de Manager Publiek en werk je samen met de collega’s van marketing & communicatie, evenementen, tentoonstellingen en de vrijwilligerscoördinatoren. Natuurlijk heb je ook inhoudelijk contact met de educatoren van de andere twee vestigingen, zowel online als op locatie.

Wat ga je doen?
Het museum biedt een breed scala aan onderwijsprogramma’s voor het basis-, voortgezet en middelbaar onderwijs, en ontwikkelt educatieve content voor brede publieksgroepen. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, schrijven en onderhouden van educatieve programma’s en producten voor diverse doelgroepen. Het verder versterken van onze rondleidingen behoort ook tot je taken. Je bent op de hoogte van het onderwijscurriculum en de actuele en  maatschappelijke ontwikkelingen en thema’s, en weet in te spelen op de behoeftes van onze doelgroepen. Je kunt je goed verplaatsen in verschillende perspectieven en bent zowel inhoudelijk als praktisch ingesteld.

Samen met onze vrijwilligerscoördinatoren zorg je voor de beste inzet van vrijwilligers bij de uitvoering van educatieve activiteiten in het museum. Daarnaast vertegenwoordig je de afdeling in tentoonstellingsprojecten.

Wie ben jij?
Je hebt hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld op het gebied van cultuureducatie en/of geschiedenis) en drie tot vijf jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie. Bij voorkeur heb je affiniteit met de museale wereld en het onderwerp militaire geschiedenis. Je bent communicatief sterk in woord en geschrift, beschikt over organisatietalent en bent een creatieve conceptdenker. Voor jou is een proactieve houding vanzelfsprekend en je werkt graag samen.

Wat bieden wij?
De functie is afhankelijk van je kennis en ervaring ingedeeld in schaal 8 van de Museum cao (maximaal € 3.763,- op basis van 36 uur met een eindejaarsuitkering van 3,4%). Wij bieden een arbeidsovereenkomst aan voor één jaar met de intentie tot een vast dienstverband. We geven je ruimte om je persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen en je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Uren, werkdagen en werktijden zijn in overleg in te vullen. Alle medewerkers krijgen jaarlijks de museumkaart vergoed.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatie vóór 5 augustus 2024 naar HR@defensiemusea.nl ter attentie van Melissa Verwaal. Na de sluitingsdatum zullen we je zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van de uitkomst van de briefselectie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Arjan Uithol, Manager Publiek (telefoon: 06-34658912).

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.