Stichting Forteiland Pampus: Directeur

Stichting Forteiland Pampus in Muiden zoekt een Directeur voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 22-07-2024Forteiland Pampus is een historisch icoon en boegbeeld van UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam. Jaarlijks verwelkomen wij zo’n 60.000 bezoekers op het eiland.

Pampus vertelt meerdere verhalen. Allereerst de geschiedenis van de plek: hoe schepen in de zeventiende eeuw voor Pampus lagen, hoe Pampus in 1895 de sluitsteen werd van de Stelling van Amsterdam. Maar ook het verhaal van het zelfvoorzienende eiland en de toekomst: hoe Pampus in de negentiende eeuw niet verbonden was met de wal voor stroom, water en gas en dit historische gegeven de inspiratiebron vormde voor de realisatie van het eerste 100% duurzaam-fossielvrije werelderfgoed wat het nu is. Met een innovatieve combinatie van bewezen technieken voorziet het eiland nu jaarrond in zijn eigen energie en vormt het inspiratie voor decentrale energievoorziening.

De organisatie bestaat uit een stichting en twee bv’s (evenementen en horeca). De stichting is eigenaar van het erfgoed en is verantwoordelijk voor het behoud van de museale exploitatie. De bv’s dragen op ondernemende wijze bij aan de doelstellingen van de stichting.

Wij zijn voor onze stichting op zoek naar een ervaren

Directeur

1 fte

Wij zijn op zoek naar een ervaren directeur-bestuurder voor onze stichting.
Ben jij een positief ingestelde verbinder, die gericht is op samenwerking en zich tegelijkertijd prettig voelt in een zelfstandige, sturende, eindverantwoordelijke rol? Weet je daarnaast een heldere visie en strategisch inzicht te combineren met gedegen financiële kennis? Én heb je affiniteit met het bewaken van het erfgoed en weet jij de verdiencapaciteit een boost te geven? Dan maken we graag kennis met jou.

De functie
In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het totale beleid en resultaat. Je geeft inhoud aan (commerciële) partnerships, verstevigt het partnershipsbeleid en genereert inkomsten uit (zakelijke) fondsenwerving, overheidssubsidies en particuliere donaties. De museale erfgoedfunctie staat daarbij centraal. Je hebt ervaring met organisatieontwikkeling en staat dicht bij de medewerkers met oog voor (en connectie met) de bovengemiddeld bevlogen en betrokken medewerkers en vrijwilligers. Je hebt ideeën hoe de bezoekersaantallen gestimuleerd kunnen worden, zowel museale, toeristische, educatieve bezoekers als die voor evenementen. Ook stel je de begroting op en verzorg je de jaarverslaglegging.

Wie ben jij?

 • Je bent een sparringpartner voor zowel het interne team als de externe stakeholders.
 • Je bent resultaat- en procesgericht, kunt uitstekend plannen en organiseren en durft knopen door te hakken.
 • Je hebt een goede neus voor commercie en fondsenwerving.
 • Je bent een inclusief en verbindend denker die vanuit integriteit vertrouwen geeft.
 • Je brengt een relevant eigen netwerk mee en hebt gevoel voor marketing en PR.
 • Je bent gericht op (museale- en educatieve) samenwerking.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en wil je voor langere tijd aan onze organisatie committeren.
 • Je hebt oog voor de financiële doelstellingen.

Wat vragen wij?

 • Een wo- / hbo-werk- en -denkniveau.
 • Minimaal 3 -5 jaar ervaring in een vergelijkbare senior positie.
 • Aantoonbare ervaring met het succesvol begeleiden van een team naar een hoger niveau.
 • Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Sterke verbindende en relationele kwaliteiten; je schakelt makkelijk met relaties, medewerkers en andere stakeholders op verschillende niveaus.

Wat bieden wij

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie in een dynamische, duurzame, museale omgeving.
 • Een vast fulltime dienstverband.
 • Een fantastische werkplek met een bevlogen team.

Ben jij de directeur die wij zoeken?
Mail je cv en motivatie dan uiterlijk voor 22 juli 2024 naar Piet Boogert, voorzitter van de Raad van Toezicht. Zijn mailadres is piet@pampus.nl. Voor vragen over deze vacature kun je ook bij hem terecht. Dat kan ook telefonisch via 06 264 68 214.

Inclusie
Pampus omarmt en stimuleert diversiteit en inclusie. We vinden het belangrijk en vanzelfsprekend dat onze organisatie een brede afspiegeling vormt van de maatschappij en zien hiervan de toegevoegde waarde voor onze organisatie. Neem naast je talent en ervaring ook je gender, afkomst, opleiding, seksuele voorkeur, handicap of geloof mee. Pampus is voor iedereen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.