Stichting FDFA: Algemeen Directeur

Stichting FDFA in Arnhem zoekt een Algemeen Directeur voor circa 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 18-08-2024Stichting Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is een platform voor aan Arnhem verbonden ontwerpers en (creatief) ondernemers. FDFA organiseert tijdens de Juni Modemaand Arnhem het jaarlijkse Mode + Design festival. FDFA zorgt voor de verbindende programmering en biedt een platform aan Mode + Design initiatieven in Arnhem.

Ook de coördinatie van de Juni Modemaand Arnhem is in handen van Stichting FDFA. Tijdens de jaarlijkse Juni Modemaand Arnhem presenteren ontwerpers, ondernemers, mode- / design evenementen en culturele instellingen wat ze in huis hebben. Maatschappelijke ontwikkelingen worden op een laagdrempelige manier getoond middels mode en design en bezoekers kunnen zich laten inspireren door de creatieve rijkdom die Arnhem op dit gebied kent.

De huidige directie heeft na 10 jaar aangegeven het stokje over te dragen.

Stichting FDFA is per direct op zoek naar een

Algemeen Directeur

12 uur per week / 530 uur per jaar

Als algemeen directeur ben je zowel strategisch als uitvoerend bezig. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je werkt nauw samen met de curator, het bestuur van de stichting en geeft leiding aan een klein, betrokken team.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor lange termijnvisie, in samenwerking met creatief leider /curator en bestuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het Fashion + Design Festival en de Juni Modemaand waarbij je een team van communicatie, administratie / office, vormgevers, creatie aanstuurt.
 • Je draagt zorg voor verdere inbedding en versteviging van de positie van Fashion + Design Festival en de Juni Modemaand bij partners als gemeente, provincie, pers, bezoekers en andere (culturele)instellingen in Arnhem.
 • Je sluit aan bij diverse stads en/of keten brede overleggen.
 • Je onderhoudt actief contact met de gemeente Arnhem.
 • Je draagt zorg voor het tijdige aanvragen van gelden bij zowel de gemeente als externe fondsen.

Je herkent jezelf in het volgende

 • Je hebt affiniteit met mode en design.
 • Je bent representatief en toegankelijk.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het aansturen van een klein maar betrokken team.
 • Je bent flexibel, stressbestending en weet overzicht te houden.
 • Je bent in staat het netwerk van stakeholders te onderhouden en blijvend te enthousiasmeren.
 • Je hebt ervaring met bedrijfsvoering en bezit gedegen financieel inzicht.
 • Idealiter woon je in de omgeving van Arnhem.

Arbeidsvoorwaarden
De overeenkomst kan op basis van loondienst of freelance contract worden ingevuld en is een eerste instantie voor een jaar. Salaris / vergoeding in overleg op basis van kennis en ervaring. Flexibele werktijden zijn bespreekbaar maar flexibele inzetbaarheid in avond en/of weekend is, zeker in de maand juni, noodzakelijk.

Reageren
Interesse? Stuur je motivatiebrief en cv voor 18 augustus 2024 naar Ralph Dassen (voorzitter stichting FDFA) r.dassen@focusarnhem.nl.

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen per mail met

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.