Rotterdams Philharmonisch Orkest: Manager HR&O

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Rotterdam zoekt een Manager HR&O voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenGedurfd, kleurrijk en no nonsens. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) is een modern orkest met stevige wortels in de traditie van de klassieke muziek. Jaarlijks verzorgt het, met vermaard chef-dirigent Lahav Shani aan het roer, meer dan honderd concerten voor ruim 160.000 bezoekers. Van optredens in thuisbasis De Doelen tot concerten op bijzondere locaties in Rotterdam, bij grote buitenlandse podia en op toonaangevende festivals. Het Rotterdams Philharmonisch orkest behoort tot de absolute wereldtop en kenmerkt zich door een unieke klankkleur en een onderscheidende speelcultuur die nationaal én internationaal al decennia wordt herkend. Het orkest zoekt getalenteerde, flexibele en betrokken medewerkers die met plezier kunnen werken in een veranderende omgeving.

Wij zijn op zoek naar een Manager HR&O voor 36 uur per week (1 fte) die zich graag wil inzetten voor het orkest.

Manager HR&O

36 uur per week

Ben jij een daadkrachtige, positieve en collegiale Manager HR&O die ruime ervaring heeft binnen het HR-veld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Manager HR&O ben je leidinggevende van een team van 2 HR adviseurs en samen met hen ben je verantwoordelijk voor een goedlopende HR-operatie. De volgende taken en verantwoordelijkheden horen bij je functie:

 • Je geeft direct leiding aan het HR-team waarbij jij verantwoordelijk bent voor de aansturing van jouw collega’s. Je coacht, ondersteunt en motiveert collega’s binnen de afdeling bij de uitvoering van de werkzaamheden;
 • Je geeft leiding aan de realisatie van het jaarplan, het meerjarenbeleid en de visie, bewaakt de voortgang daarvan en stelt de prioriteiten op;
 • Je maakt deel uit van het Management Team en je vertegenwoordigd de HR&O-afdeling en het HR&O beleid in het MT-overleg. Je rapporteert aan de zakelijk directeur;
 • Je bouwt het HR-beleid verder uit en je adviseert vervolgens directie en het management bij het vaststellen en implementeren van dit HR-beleid;
 • Je ondersteunt directie en management bij organisatieontwikkelingsprocessen en personele vraagstukken;
 • Je initieert diverse HR-projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, inclusie en diversiteit, opleiding en ontwikkeling etc. Er is nog veel te ontwikkelen en op te pakken!
 • Je bent verantwoordelijk voor het continueren en borgen van HR- en organisatiebeleid;
 • Je hebt een signalerende rol waarbij knelpunten in de uitvoering besproken worden en verbeteracties ondernomen worden;
 • Je levert een actieve bijdrage aan het landelijke HR-netwerk van HR-managers van de Nederlandse Orkesten.

Wie zoeken wij?
Het is belangrijk dat jij het leuk vindt om je met veel verschillende zaken bezig te houden en dat je snel kunt schakelen tussen verschillende topics. Er is een goede basis om vanuit verder te werken, maar je komt niet in een gespreid bedje terecht; dat is een voordeel omdat jij samen met je HR-team de HR-afdeling naar eigen inzicht en visie verder mag inrichten. Er is nog ontzettend veel te doen, dus we zoeken iemand die van een uitdaging houdt om de HR-afdeling verder uit te bouwen. Je houdt dus van dynamiek en je bent goed in het leggen van diverse contacten, zowel binnen als buiten de organisatie. Je overziet de prioriteiten binnen de HR-afdeling en stuurt jouw team hierop aan via een duidelijke visie. Je bent een positief ingesteld persoon die betrokken is en van nature denkt in oplossingen. Investeren in een goede team- en werksfeer is voor jou vanzelfsprekend en je bent dan ook een fijne collega om mee samen te werken. Je bent communicatief sterk, hebt een verbindend vermogen en je kunt mensen goed meenemen in belangrijke beslissingen. Het zou een pre zijn als je een grote, brede belangstelling hebt voor cultuur in het algemeen en muziek in het bijzonder, maar anders groeit die vanzelf als je een aantal concerten (met personeelskorting!) bezoekt!

En verder zoeken we iemand met

 • Academisch / hbo werk- en denkniveau, met een HR-opleiding/achtergrond;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring, waarvan drie jaar in een manager rol;
 • Kennis van processen, procedures en systemen binnen HR;
 • Kennis van relevante arbeidswet- en regelgeving;
 • Kennis van arbeidsvoorwaardelijke regelingen en sociale omgeving (is een pre);
 • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en/of HR-systeem;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?
Jouw werkplek bevindt zich op een historische plek in hartje Rotterdam: het Concertgebouw de Doelen. Je geeft leiding aan en bent onderdeel van een hardwerkend team, waarin jij je eigen verantwoordelijkheden hebt en een dosis humor en relativeringsvermogen worden gewaardeerd!

Verder bieden wij:

 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging, voor 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar);
 • Het salaris is afhankelijk van werkervaring en ligt tussen € 5.008 en € 6.777 bruto per maand (gebaseerd op fulltime, 36 uur);
 • 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkeringen van 7,5%;
 • Deelname aan pensioenregeling bij ABP pensioenfonds;
 • Mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling;
 • Tegen een personeelstarief kun je concerten van het orkest in De Doelen bezoeken

Reageren?
Ben jij de enthousiaste collega die wij zoeken en herken je jezelf in het profiel, dan nodigen we je uit om te solliciteren. We ontvangen je brief met motivatie en cv graag zo snel mogelijk.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure bij aanname.

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met het HR team via sollicitaties@rpho.nl.

Voor deze functie wordt tegelijkertijd in- en extern geworven.

Het RPhO onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij vinden het belangrijk om een divers medewerkersbestand te hebben en een inclusieve werkomgeving te creëren waar ruimte is voor verschillen. Het RPhO heeft bij deze werving- en selectieprocedure voorkeur voor iemand die de diversiteit binnen de organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.