Planck: Manager Facilitaire Dienstverlening

Planck in Katwijk zoekt een Manager Facilitaire Dienstverlening voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-09-2024Op 1 januari 2025 zullen Bibliotheek Katwijk, Muziekschool Katwijk en K&O Katwijk fuseren tot Stichting Planck. De activiteiten van de stichting zullen vanaf dat moment plaatsvinden op 6 verschillende locaties; Schelpendam 1 te Katwijk, Hoorneslaan 297 te Katwijk, Zeeweg 123 te Katwijk, Sluisweg 16 te Katwijk, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg en Kerkweg 3 te Valkenburg. De planning is om in 2026 te verhuizen van de Schelpendam, Zeeweg en Sluisweg naar de Burgt in Rijnsburg en het Emmaplein in Katwijk Zee.

Wij zoeken per direct een

Manager Facilitaire Dienstverlening

24 tot 32 uur per week

Wat houdt de functie in
De manager facilitaire dienstverlening is verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de zes gebouwen van Planck. Hieronder vallen onder andere de facilitaire contracten en het leveranciersmanagement. Denk hierbij aan contracten voor onder andere schoonmaak, gebouwgebonden installaties en beveiliging. De facilitair manager zoekt interne- en externe samenwerking zoals met de gemeente en verschillende afdelingen, waarbij de behoefte in kaart wordt gebracht en afstemming plaatsvindt. Ook zal de manager facilitaire dienstverlening een grote rol spelen bij de verhuizing eind 2025 naar twee nieuwe onderkomens, de voorbereiding en invulling van de toekomstige horeca daar en het gebouwenbeheer. Verder is de manager facilitair verantwoordelijk voor het contractmanagement in de overgangsfase. Per 1 januari 2026 zal, in de nieuwe Planckpanden, ook een structuur voor de verhuur van ruimtes moeten worden opgezet en beheerd. De facilitair manager zal hierin een adviserende en beheersfunctie hebben, in samenwerking met directie.

Wat vragen wij van de nieuwe manager
Eigenschappen van de manager

 • Kennis of affiniteit met bibliotheek, cultuursector, sociaal domein en/of onderwijs
 • Zelfstandig en proactief
 • Financieel vaardig
 • Affiniteit met techniek
 • Communicatief vaardig
 • Organisatie en overzicht behouden
 • Ervaring met horeca is een pre

Taken van de manager:

 • Leiding geven aan het ondersteunende Team Facilitair & Horeca
 • Verantwoordelijk voor onderhoud aan gebouwen, installaties en ICT-ondersteuning
 • Aanspreekpunt voor het schoonmaakbedrijf
 • Opstellen en bewaken van het MJOP
 • Beheren van facilitaire contracten
 • Verantwoordelijk voor het beheren van het facilitair- en investeringsbudget
 • Een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het facilitaire beleid
 • Opstellen van het verhuisplan naar de beoogde nieuwe locaties

Wat bieden wij de nieuwe manager
Een spannende, inspirerende en zeer afwisselende baan bij een jonge enthousiaste werkgever. Verder bieden wij goede secundaire voorwaarden waaronder mogelijkheden tot thuiswerken, een laptop en telefoon van de zaak.

Functie/inschaling
Bij de indeling naar het nieuwe functiehuis OB/KE zijn de managers ingedeeld in de functie ‘operationeel manager’ met bijbehorende schaal 9.

Stuur jouw motivatiebrief en cv voor 1 september naar jklerk@bibliotheekkatwijk.nl en/of r.timmer@muziekschoolkatwijk.nl. Gesprekken vinden plaats in de week van 9 september.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.