Oyfo: Medewerker Marketing & Communicatie Events

Oyfo in Hengelo zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie met aandachtsgebied Events voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-07-2024Oyfo is dé plek in Nederland waar kunst en techniek samenkomen in een Techniekmuseum, een Kunstpodium en een Kunstenschool. Maar bovenal is Oyfo een inspirerende ontmoetingsplek waar je – zowel als bezoeker, cursist of scholier, maar ook als bedrijf, het onderwijs, kunstenaar of culturele instelling – kunt komen om te onderzoeken, samen te werken, te leren en te maken. Daarbij zetten we kunst, techniek en erfgoed als middel in. Medio 2021 zijn we verhuisd naar onze nieuwe locatie op Hazemeijer Hengelo. Op die plek zullen wij de komende jaren doorgroeien tot een bruisende place to be waarvoor iedereen altijd iets te doen of beleven is.

Wij zoeken een

Medewerker Marketing & Communicatie

met aandachtsgebied Events

24 uur per week

Als Medewerker Marketing & Communicatie houd jij je bezig met het organiseren en promoten van de interne en externe events van Oyfo. Dus ga jij complexe uitdagingen niet uit de weg en weet jij deze events goed onder de aandacht te brengen bij onze verschillende doelgroepen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Medewerker Marketing & Communicatie ben jij een creatieve duizendpoot. Jij weet als geen ander hoe je evenementen en activiteiten als marketingmiddel in kunt zetten voor onze verschillende labels. Je weet hoe je deze events moet organiseren en onder de aandacht kan brengen bij onze diverse doelgroepen.

Wat behoort tot jouw taken?
Jouw functie is een brede functie waarbij je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen, uitvoeren en promoten van (bestaande) grote en kleine events van Oyfo. Daarnaast ben jij, samen met de rest van het team, verantwoordelijk voor de algemene marketing & communicatiewerkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de totale logistiek van een event (zoals het opstellen en bewaken van een draaiboek, tijdsplanning en kostenbegroting).
 • Je weet evenementen via verschillende middelen onder de aandacht te brengen bij onze doelgroepen.
 • Je onderhoudt goede contacten binnen de organisatie maar ook met externe partijen.
 • Je helpt bij het maken van content strategieën, marketingplannen en campagnes en weet hoe evenementen hierin bij kunnen dragen.
 • Je neemt deel aan de brainstorm en creatieve meetings.
 • Je verzorgt samen met het team de dagelijkse werkzaamheden.
 • Je verzorgt de correspondentie met partners, klanten, sprekers en sponsoren.
 • Je zorgt voor de nodige nazorg wanneer een event heeft plaatsgevonden.

Dit ben jij

 • Je hebt werkervaring in een soortgelijke of aanverwante functie.
 • Jij hebt een radar om innovatieve events op snijvlak tussen kunst en techniek vorm te geven voor een breed publiek.
 • Je weet hoe evenementen en activiteiten bij kunnen dragen aan de marketing van Oyfo.
 • Je bent een netwerker die lokaal, regionaal en landelijk om zich heen kijkt.
 • Je bent praktisch, planmatig, flexibel, ondernemend en stressbestendig.
 • Je werkt zelfstandig en gestructureerd en kan snel schakelen tussen verschillende projecten.
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur en techniek en/of culturele projecten.
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau in de richting van marketing, communicatie, commerciële economie of een soortgelijke relevante opleiding.

Dit bieden wij
Bij Oyfo werk je in het Marketing & Communicatieteam, maar je hebt ook veel contact met alle andere teams en vrijwilligers. Er heerst een goede werksfeer en er is veel afwisseling. Iedere dag is anders! Wij bieden jou een dienstverband met passende arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie. De inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. Oyfo ondersteunt de code diversiteit en inclusie.

Belangstelling?
Lijkt deze functie jou wel iets? Stuur dan je sollicitatie uiterlijk 15 juli 2024 naar hr@oyfo.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 24 en donderdag 25 juli 2024. Een opdracht kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Let op: er staan twee vacatures open binnen team Marketing & Communicatie. Geef in jouw motivatie duidelijk aan op welke functie je solliciteert.

Voor vragen over de functie kan je terecht bij Mariska Stoevenbelt (m.stoevenbelt@oyfo.nl) Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Chantal Pekkeriet via 074-2430054 of hr@oyfo.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.