Nieuwe Instituut: Relatiemanager

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Relatiemanager voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 28-07-2024Nieuwe Instituut is het nationale instituut én museum voor architectuur, design en digitale cultuur. Gelegen in architectuurstad Rotterdam heeft het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé, een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, duurzaam, regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een lerende organisatie en continu in beweging.

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een

Relatiemanager

32 tot 36 uur per week

De afdeling Marketing & Communicatie
De afdeling Marketing & Communicatie houdt zich bezig met het optimaliseren van de bekendheid en reputatie van het instituut, en het bevorderen van deelname aan de activiteiten die het organiseert. Met dat doel worden vernieuwende, inclusieve, ontwerp- en datagedreven online en offline marketing- en communicatietrajecten gerealiseerd. De afdeling verzorgt onder meer institutionele en projectcommunicatie, relatiebeheer, fondsenwerving en partnerships, verhuur en events.

Als Relatiemanager maakt je deel uit van het team Development, onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie. In het team Development werk je nauw samen met je collega-relatiemanagers.

Wat ga je doen?

 • Je maakt ons vriendennetwerk (Members) overal goed zichtbaar, regelt dat geïnteresseerden zich makkelijk kunnen aanmelden, houdt de memberadministratie bij en organiseert activiteiten voor de members. Op een vergelijkbare manier ondersteun je ook ons netwerk van individuele begunstigers (Circle).
 • Bij de organisatie van events (voor individuele begunstigers, fondsen, partners, en dergelijke) regel je onder meer de productie, de catering, ruimte en techniek, de samenwerking met partners, en ga je zelf de vloer op als organisator en host;
 • Je draagt bij aan het in kaart brengen van mogelijkheden voor externe financiering.
 • In 2024 lanceren we een nieuw CRM. Jij zorgt – binnen de kaders van de AVG – dat belangrijke relaties van het instituut daarin met actuele gegevens zijn opgenomen en dat zij de door hen gewenste communicatie-uitingen ontvangen.
 • Je hebt ervaring in de culturele sector of ervaring in relatiebeheer in een andere sector. Met diversiteit en inclusie als kernwaarden, maak je door relatiebeheer ruimte voor de meerstemmigheid die het instituut karakteriseert.

Wat breng je mee

 • Tactisch denk- en werkniveau.
 • Taakvolwassenheid.
 • Overtuigingskracht.
 • Extern- en klantgericht.
 • Communicatiekracht in gesproken woord en geschreven tekst.
 • Presentatievaardigheden.
 • Kennis van de ontwerpwereld, ervaring in de culturele sector en/of creatieve industrie.

Wij bieden
Een aanstelling voor een jaar en bij goed functioneren en overtuigende resultaten de mogelijkheid tot verlenging van de samenwerking. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden (Museum cao schaal 9). Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Taco de Neef, Hoofd Marketing & Communicatie via t.deneef@nieuweinstituut.nl of 06-28474541

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sandra van Gent, HR medewerker, via hr@nieuweinstituut.nl of 06-82600425

Reageren
Sollicitaties in een zelfgekozen vorm kun je tot en met 28 juli 2024 sturen naar solliciteren@nieuweinstituut.nl.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 31 juli en 1 augustus 2024. Een 2e gesprek zal gevoerd worden op 6 of 8 augustus 2024.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. Bij onderlinge afweging van kandidaten geldt bij gelijke geschiktheid een voorkeur voor interne kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.