Nederlands Kamerkoor: Programma- en Contentmarketeer

Het Nederlands Kamerkoor in Utrecht zoekt een Programma- en Contentmarketeer voor 23 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 05-08-2024Het Nederlands Kamerkoor (NKK) staat vanaf de oprichting in 1937 voor innovatie. We verkennen niet alleen de grenzen van het genre koormuziek, maar brengen ontmoetingen tot stand. Tussen genres, tussen sectoren, tussen mensen. Dat doen we vanuit de overtuiging dat wij als kunstenaars een rol spelen in het verbinden van mensen, het bieden van nieuwe perspectieven, het brengen van nuance. Jaarlijks geven we zo’n 70 concerten in binnen-en buitenland: van Lincoln Center in New York City tot het Taipei Performing Arts Centre, het Konzerthaus in Wenen tot TivoliVredenburg in Utrecht, onze thuisstad. Daarnaast is NKK NXT ons talentontwikkelingstraject voor jonge zangers, bieden we workshops en masterclasses voor amateurzangers en bedrijven, en maken we prachtige videoproducties.

Programma- & Contentmarketeer

23 uur per week (0,6 fte)

Het Nederlands Kamerkoor zoekt een programma- en contentmarketeer met online focus! Als marketeer ga je aan de slag om de zichtbaarheid en aanwezigheid van het Nederlands Kamerkoor op onze (online) kanalen te verbeteren. We zijn daarvoor op zoek naar een creatieve verhalenverteller die niet alleen de 1,7 miljoen samen zingende Nederlanders beter bij het Nederlands Kamerkoor weet te betrekken, maar ook nieuwe doelgroepen aan weet te spreken met een frisse blik op wat we doen. Je hebt een duidelijke visie op het gebied van online programma marketing van een groeiende culturele organisatie. De focus ligt hierbij op het bedenken, maken en produceren van content rond onze programma’s en concerten voor onze online kanalen. Daarnaast heb je nauw contact met concertzalen waar onze producties te zien zijn.

Als marketeer

 • Denk je mee over het (door)ontwikkelen van een contentstrategie voor onze onlinekanalen (socials/web/e-mail) en voer je deze zelf uit;
 • Bedenk, plan en voer je onlinecampagnes uit rondom de verschillende facetten van het koor, van lopende producties en educatieve activiteiten tot algemene branding en naamsbekendheid;
 • Schakel je voor content tussen verschillende afdelingen (artistiek, marketing, educatie en development) om input op te halen, die je waar nodig zelf geschikt maakt voor de betreffende onlinekanalen. Als het nodig is ga je langs bij onze productielocaties om daar ter plekke content te produceren;
 • Ben je verantwoordelijk voor de contacten met concertzalen en de publiciteit rond onze producties;
 • Signaleer je nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing en geef je advies over het potentieel daarvan voor de organisatie;
 • Analyseer je de resultaten van je campagnes en evalueer je samen met de marketingmanager de gekozen strategieën.

Wat bieden wij

 • Toegang tot onze repetities en voorstellingen – hoe meer je ziet, hoe beter;
 • Je wordt onderdeel van een team van enthousiaste, ambitieuze en professionele collega’s, op een prachtige plek in hartje Utrecht (Museumkwartier);
 • Flexibele indeling van je tijd met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken;
 • Betekenisvol werk met musici van absolute topkwaliteit in een sector die als geen ander mensen met elkaar verbindt;
 • Betaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring, gebaseerd op de cao Muziekensembles, tussen de € 2.446 – € 3.256 bruto op basis van 1fte.
 • Ook zzp’ers zijn welkom om op deze vacature te reageren.

Wie ben jij

 • Je hebt enkele jaren ervaring als contentmarketeer voor een culturele organisatie;
 • Je hebt een opleiding of achtergrond op het snijvlak tussen het creatieve en commerciële en werkt op mbo+-/hbo-niveau;
 • Je bent thuis op social media, kunt goed werken met Adobe, en maakt je nieuwe digitale systemen gemakkelijk eigen;
 • Mocht je je willen ontwikkelen als videograaf en/of fotograaf, dan is daar volop ruimte voor;
 • Je bent een precieze planner en niet angstig om op je strepen te staan;
 • Je hebt affiniteit met klassieke (koor)muziek en kiest er bewust voor om in de cultuursector te werken.

Mocht je je niet herkennen in al de punten, maar ben je wel enthousiast geworden, dan zien we je reactie heel graag tegemoet. Het Nederlands Kamerkoor staat voor meerstemmigheid en geeft ook op kantoor graag ruimte aan verschillende perspectieven, omdat we geloven dat diversiteit een onmisbaar onderdeel is van kwaliteit.

Reageren kan uiterlijk op 5 augustus 2024 door je cv en motivatiebrief te mailen naar: sollicitatie@nederlandskamerkoor.nl. Wij staan ook open voor freelancers voor de periode van de eerste paar maanden. De gesprekken vinden plaats op maandag 12 augustus in de middag. Voor vragen kun je contact opnemen met Annabel Essink, marketingmanager, via 030-230 30 20 of sollicitatie@nederlandskamerkoor.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.