Museum Tot Zover: Vrijwilliger Collectiebeheer

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Vrijwilliger Collectiebeheer voor 8 uren per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenHoe gaan we om met de dood? Museum Tot Zover informeert over uitvaartrituelen en biedt reflectie op sterfelijkheid in brede zin. Het is gevestigd op het prachtige gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost. Leven en dood komen letterlijk samen in ons museum. Exposities op het gebied van hedendaagse kunst, fotografie en geschiedenis vormen een verdieping van het bezoek en worden gewaardeerd door publiek en pers.

Museum Tot Zover wordt draaiende gehouden dankzij onze fantastische vrijwilligers. Goede rondleiders, gezellige gastheren en gastvrouwen, museumcafé-tijgers en administratiewonders: Iedereen draagt een (graf)steentje bij! Ook hebben we een gepassioneerd team dat op de vrijdag de collectie bijhoudt of eigen onderzoek doet.

Vrijwilliger Collectiebeheer

8 uren per week (2 dagdelen)

Als Vrijwilliger Medewerker Collectiebeheer heb je kennis van en ervaring met collectiebeheer en collectieregistratie (Adlib / Axiell Collections). Je kan leiding geven aan een klein team van vrijwilligers die één dag in de week aanwezig zijn. Er is weinig bruikleenverkeer. De focus ligt op registratie en verantwoorde opslag.

Opleiding

 • Je hebt kennis van en ervaring met Adlib of Axiell Collections.
 • Je hebt ervaring met collectiebeheer.
 • Je hebt bij voorkeur de Reinwardt Academie afgerond (richting collectiebeheer),
  Registratie en Documentatie.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de registratie en documentatie van de collectie.
 • Je stuurt de vrijwilligers van de afdeling collectie aan (samen met directeur).
 • Je stelt objectbeschrijvingen op.

Bruikleen en Transport

 • Je bewaakt het bruikleenverkeer; voert de bruikleenadministratie en houdt die actueel.
 • Je bereidt transporten voor en je bent belast met de technische supervisie daarvan.

Materiële zorg collectie (optioneel)

 • Je bewaakt de goede staat van voorwerpen en verricht conserveringswerkzaamheden.
 • Je houdt toezicht op de omgevingscondities van de tentoonstellingsruimtes.
 • Je denkt mee over tentoonstellingsruimtes en depots (opslag, klimaatregeling, ongediertebestrijding, schoonmaak).

Geïnteresseerd?
Wil jij ook werken bij Museum Tot Zover, de culturele parel in Amsterdam Oost? Wanneer je bij ons werkt, heb je in ieder geval een goed verhaal op feestjes en partijen. En ja, wij spreken uit ervaring.

Wij bieden

 • Een (reiskosten)vergoeding.
 • Begeleiding door de directeur.
 • Korting op artikelen uit de museumwinkel.
 • Regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes.
 • Maar bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

Interesse?
Voor informatie kan je contact opnemen met Hanita Koopmans (Hoofd Interne Zaken), te bereiken op telefoonnummer 020-6940482. Maar als je gelijk je motivatiebrief en cv wil mailen dan kan dat ook: h.koopmans@totzover.nl. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger medewerker collectiebeheer gaat.

Tot Zo(ver)!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.