Missiemuseum: Medewerker Collectieregistratie

Het Missiemuseum in Steyl zoekt een Medewerker Collectieregistratie voor 0,3 tot 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 26-07-2024Met een indrukwekkende tijdscapsule toont het Missiemuseum een wereldbeeld van meer dan 100 jaar geleden. Het museum wil deze rijke collectie uit alle delen van de wereld en zijn bijzondere geschiedenis in zijn historische context delen met het publiek en het gesprek aangaan over de drijfveren van toen en de perspectieven van nu.

Deze functie is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van NLBIF – Netherlands Biodiversity Information Facility voor digitalisering van de Collectie Latiers, welke uiteindelijk op het wereldwijde platform GBIF zal worden gepubliceerd.

Daarom zoekt het Missiemuseum per direct een

Medewerker Collectieregistratie

0,3 tot 0,4 fte

Als Medewerker Collectieregistratie ben jij verantwoordelijk voor het registreren en digitaliseren van de insectencollectie Latiers. Deze collectie kan met steun van NLBIF worden gedigitaliseerd. De insectencollectie Latiers is grotendeels verzameld in Zuid-Limburg aan het begin van de vorige eeuw en bevat onder andere een groot aantal vlinders en kevers. Jij zal verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van exemplaren naar tijdelijke lades, fotograferen en registreren van de exemplaren, en hun labels, en het beschikbaar maken van de gegevens op de online collectiedatabase en het wereldwijde platform GBIF. Daarnaast ondersteun de je collectiebeheerder bij werkzaamheden aan de lades ter behoud van de collectie.

De afdeling
Je maakt onderdeel uit van het kleine medewerkersteam van het Missiemuseum, met de collectiebeheerder als aanspreekpunt. Ook zal je samenwerken met vrijwilligers die aan andere delen van de collectie werken. We hebben een hecht team en werken in een van de meest unieke musea in Nederland.

Wat neem je mee?

  • Een relevante, afgeronde mbo- of hbo-opleiding (Reinwardt Academie is een pre).
  • Kennis van (collectie)registratiesystemen.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk).
  • Je werkt nauwkeurig en geduldig met oog voor detail.
  • Kennis van en//of affiniteit met museale objecten en/of biologie.

Wij bieden
Naast een arbeidsovereenkomst voor één jaar voor 10,8 tot 14,4 uur per week, kun je rekenen op;

  • Een salaris op basis van schaal 7 conform museum cao, je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • Woon-werk reiskostenvergoeding.
  • Pensioenregeling bij PFZW.
  • Een fijne werkomgeving in een museum dat volop in ontwikkeling is.

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Nina van der Werf, collectiebeheerder, via nina@missiemuseumsteyl.nl.

Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 26 juli 2024 gestuurd worden naar voorzitter@missiemuseumsteyl.nl, geadresseerd aan voorzitter Chrit de Koning. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 8 augustus 2024.

Het Missiemuseum streeft ernaar een inclusieve organisatie te worden met een evenwichtig personeelsbestand. Wij bieden jonge mensen graag de kans om een begin te maken aan hun carrière en geloven dat een diverse organisatie ons verder brengt naar de toekomst.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.